Eskişehir Valiliği gençliğe hizmet ediyor ama ne anlarsınız!
Eskişehir Valiliği 15 gün boyunca siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş ve pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinlikleri durdurdu.
Tepkiler çığ gibi büyüdü.
Eskişehir’de düzenlenecek olan “müzik festivali” de Eskişehir Valiliği’nin almış olduğu karar neticesinde durduruldu.
Tepkiler “festivalime dokunma” gibi saçma bir jargonla herkesin diline dolaştı.
CHP’li Özgür Özel’den tutun, Zelenskiy’den bile daha kötü politika yeteneğine sahip komedyenlere kadar neredeyse herkes Eskişehir Valiliği’nin aldığı karara büyük tepki gösterdi.
Zannediyorlar ki; gençliğe, sanata ve kültüre dair yapılmış bir yasak bu.
Eskişehir Valiliği’nin almış olduğu karara tepki gösteren bu marjinal malumatfuruşlar söz konusu “alkol” olunca entelektüellikleri de taşradan çakma oluyor.
Festivalin düzenleneceği alan, Mola Tesisleri’nin yan tarafında bulunan arazi.
Mola Tesisleri’nde alkol ruhsatı var fakat bu ruhsat festivalin düzenleneceği araziye uzanıyor mu?
Dahası da var…
18 yaşından küçüklerin alkol tüketmesini bırakın, alkollü mekan ve organizasyonlarda bulunması da yasak değil mi?
Bu festivale 18 yaşından küçükler de gidebiliyor. Önceki festivallerde 18 yaşından küçüklerin velileri ile alınabileceği söyleniyordu, ancak yanında velileri olmayan 18 yaşından küçüklerin de o festivallere girdiğini açıkça görmüştük... İkincisi, içeri girişlerde 18 yaşından küçük ve büyüklere farklı bileklikler takılıyor. Bu sayede içeride alkol satışı yapılırken bilekliklere bakılıyor ve 18 yaşından küçüklere alkol satışı yapılmıyor.
Geçmiş yıllarda düzenlenen bu festivallere bir kez gitmiştim.
İnanın bana 18 yaşından küçükler orada alkole çok rahat ulaşabiliyor. Nasıl mı?..
“Rica ederek”.
“Ağbi, abla, benim yaşım alkol almaya yetmiyor. Parasını size versem bana alabilir misin” gibi tatlı yaklaşımlar 18 yaşından küçüklerin eline alkol geçmesine yardımcı oluyor.
Binlerce insanın bulunduğu bir organizasyonda oradaki güvenlik görevlileri de herkesin hopladığı, zıpladığı bir ortamda kim alkol içiyor kim içmiyor doğal olarak bunu kontrol edemiyor.
Yani Eskişehir Valiliği sanata, kültüre, gençliğe yasak falan uygulamıyor. Valilik aksine gençleri düşünüyor.
Sanat ve kültür kavramlarını alkolle marjinalleştiren mahşer midillilerine de Amerikan rüyasının realitesinden bahsetmek gerek…
Amerika’da yasal içki kullanma yaşı 21’dir. 21 yaşından küçük birine içki verilmesi suç olduğu gibi bu kişilerin açık alanda içki içme ve sarhoş dolaşma gibi eylemleri de Amerika’da “ciddi suçlar” arasında yer alıyor.
Eskişehir “Barlar Sokağı”nda mekanlar açık, eğlenmek isteyen, alkol tüketmek isteyen herkes için yasal prosedürleri tam olan mekanlar faaliyetlerine devam ediyor.
Yani Eskişehir Valiliği gençliğe, sanata, eğlenceye ket vurmuyor.
Aksine, Eskişehir Valiliği prosedürler dahilinde kararlar alıp, geleceğe ışık olacak gençliğe hizmet ediyor.
ONUR ÇAVUŞOĞLU
medyamidas.com