Albayrak:Nepotizm’in başlangıcı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Albayrak:Nepotizm’in başlangıcı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

Albayrak:Nepotizm’in başlangıcı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
Yayınlama: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 17.469
A+
A-

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak;”Türkiye gündemini bir süredir *CHP’li belediyelerdeki liyakatsiz, eş dost akraba kayırmacılığı meşgul etmektedir. Eskişehir halkı için pek de yeni olmayan bu durum, artık ülke genelinde de kamuoyunun yakından takip ettiği bir gerçektir.* dedi.

Gürhan Albayrak; bu konuda CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in yaptığı uyarılar da dikkat çekicidir. Ancak, bu uyarıların samimiyeti, *CHP Yerel Yönetimler Danışmanı olarak Sayın Yılmaz Büyükerşen’in atanmasıyla sorgulanmaya başlanmıştır.* dedi.

AK Parti İl Başkanı Albayrak; Nitekim 25 yıl boyunca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükerşen, nepotizm konusunda hiç de iyi bir sınav vermemiştir. *Kardeşi, damadı, yeğenleri, kayınbiraderi yıllardır olduğu gibi halen daha Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde önemli mevkilerde istihdam edilmektedir.*

Tüm bunlara ek olarak, Sayın Büyükerşen’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Danışmanlık kadrosuna alınması bu konudaki endişeleri daha da artırmaktadır. Bir yandan CHP’de yerel yönetimlerin sorumluluğunu üstlenirken, diğer yandan Eskişehir’den maaş almaya devam etmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ndeki nepotizmin ne kadar pervasızca yayıldığının açık bir göstergesidir.

Dolayısıyla, Eskişehir’deki bu olumsuz imajın sorumlusu olan Büyükerşen’in, şimdi tüm Türkiye’deki CHP’li yerel yönetimlerden sorumlu olması, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in açıklamalarını samimi bulmamızı mümkün kılmamaktadır.

Gürhan Albayrak; bu bağlamda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe Ünlüce’ye de çağrıda bulunuyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, öncelikle kendi akrabalarından başlayarak, kamuoyunda da artık herkesçe bilinen, belli başlı ailelerden oluşan belediye kadrolarını liyakate önem vererek yenilemesi ve Eskişehir’in bu olumsuz imajını bir an önce düzeltmesi gerekmektedir.

Bu çağrımıza kulak verilmesi, belediyenin daha adil, şeffaf ve etkin bir şekilde yönetilmesine katkıda bulunacağına ve Eskişehir’in imajını güçlendirerek, Eskişehirlilerin bu konudaki güvenini yeniden tesis edeceğine inanıyoruz.”



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024