MEGEM’le Eskişehir’deki kalifiye iş gücü açığını kapatıyoruz - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

MEGEM’le Eskişehir’deki kalifiye iş gücü açığını kapatıyoruz

MEGEM’le Eskişehir’deki kalifiye iş gücü açığını kapatıyoruz
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.463
A+
A-

MEGEM’in 36. dönem mezuniyet töreninde konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Gerek MEGEM gerekse EOSB Meslek Lisemizle Eskişehir sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücü açığını kapatıyoruz” dedi.

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş, teknik ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye'ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 36. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi A.Ş. (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları sonunda "Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Operatörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kaynak Operatörlüğü, Makine Bakım Operatörlüğü ile Montaj Operatörlüğü" eğitimlerini başarıyla tamamlayan 78 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Eskişehir OSB Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB ve MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, BEBKA Eskişehir Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Barış, MEGEM Genel Müdür Vekili Mustafa Özenç katıldı.

MEGEM işgücü açığını kapatıyor

Törende konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 15 yıldır MEGEM aracılığıyla Eskişehir sanayisine kalifiye iş gücünü karşıladıklarını söyleyerek, “Sanayimiz son birkaç yıldır nitelikli ve kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Eskişehir sanayisine son 7 yılda 14 binin üzerinde işgücü girmesine karşın şu anda yıllık en az 2 binin üzerinde yeni işgücüne ihtiyaçımız var. İşte bu noktada MEGEM olarak önemli bir misyon üstleniyoruz. Piyasadaki işgücü açığını hem MEGEM hem de EOSB Meslek Lisemizle karşılıyoruz” dedi.

Yıllık mezun sayısını 750’ye çıkartacağız

MEGEM’in yapısını büyütmeyi planladıklarını açıklayan Küpeli, “Kısa zamanda MEGEM’i daha da genişleteceğiz. Yeni bölümler, derslikler, cihazlar ekleyerek ve yeni eğitmenleri aramıza katarak mezun sayısını yıllık bazda önce 750’ye, ardından da bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Mezun olan kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Başkan Küpeli, “Gittiğiniz yerde, işlerinizde sebatkar olun. Kendinizi geliştirmeye devam edin. İşinizi iyi yapan, örnek gösterilen ve istenen eleman olun. Sizlere iş hayatınızda başarılar dilerim” ifadelerinde bulundu.

2042 kişiyi meslek ve iş sahibi yaptık

Törende söz alan Eskişehir OSB ve MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva’da 36 dönem sonunda toplamda 2 bin 42 kişiye eğitim verdiklerini ve meslek sahibi yaptıklarını iletti.  Ayva 36. dönemde 78 kursiyerin eğitim aldığını birçoğunun kurs bitmeden istihdam edildiğini vurgulayarak, “2 buçuk ay süren kursumuzun sonunda 27 kişi CNC bölümünden, 23 kişi kalite kontrol bölümünden, 14 kişi kaynak bölümünden, 9 kişi makine bakım bölümünden ve 5 kişi de makine montaj bölümünden olmak üzere toplam 78 kursiyerimizi mezun ediyoruz. Sizleri Eskişehir sanayisine kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hepinizi kutluyor ve yeni yaşantınızda başarılar diliyorum” dedi.  Konuşmasının devamında MEGEM olarak Eskişehir sanayisine nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceklerini aktaran Ayva, BEBKA’ya ise vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

 

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024