Güler’den Kamu Kurumlarına Yöresel Ürünler Festivali Uyarısı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Güler’den Kamu Kurumlarına Yöresel Ürünler Festivali Uyarısı

Güler’den Kamu Kurumlarına Yöresel Ürünler Festivali Uyarısı
Yayınlama: 6 Haziran 2024 Perşembe - 9.605
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler, Odunpazarı’nda açılması planlanan Yöresel Ürünler Festivali’ne izin verilmesi halinde bayramüstü iş yapmaya çalışan esnaf ve tüccarın zarara uğratılacağını belirterek, yetkililere bu uygulamadan vazgeçilmesi uyarısında bulundu.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Odunpazarı’nda açılması planlanan ve şehrin tüccar ve esnafının mağduriyetine yol açacak olan Yöresel Ürünler Festivali hakkında açıklamada bulundu. Eskişehir’de tüccar ve esnafı zor duruma düşüren bir uygulamayla daha karşı karşıya kaldıklarını belirten ETO Başkanı Metin Güler, bayramüstü iş yapmaya çalışan esnaf ve tüccarın zarar görmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Festival adı altında şehir dışından getirilen ürünlerin çadırlar vasıtasıyla satılacağını ve bu festivalin Eskişehir’in hassasiyetlerinin istismar edilerek yapılmasından üzüntü duyduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir esnafının ve tüccarının mağduriyet yaşamasına sebep olacak bir keyfi uygulamayla daha ne yazık ki karşı karşıyayız. Daha önce türlü isimlerle ve bahanelerle karşılaştığımız ve açılmasına engel olduğumuz çadır satışlarına bir yenisi daha eklenmek istenmektedir. Yöresel ürünler festivali adı altında yapılan ve şehrin hassasiyetlerinin istismar edildiği bu uygulamaya Eskişehir Ticaret Odası olarak sessiz kalmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Zor şartlarda iş yapan tüccar ve esnaf zarar görmemeli

Tüccar ve esnafı mağdur etmemek için festival adı altındaki çadır satışlarına yetkililerin izin vermemesi gerektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Bayram öncesinde iş yapmaya hazırlanan, vergisini bu şehirde ödeyip bu şehirde yaşayan esnaf ve tüccarın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yetkilileri buradan uyarıyorum: Festival adı altındaki bu uygulamaya izin verirseniz, şehrin tüccar ve esnafının zarar görmesine de imkan tanımış olursunuz. Üstelik böyle bir uygulamayla Eskişehir’in hassasiyet gösterdiği konuların istismar edilmesine de müsaade edersiniz. Zaten zor şartlar altında iş yapan tüccarımız ve esnafımızın zarar görmemesi için bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmesi gerekmektedir. Menşei belli olmayan ve halk sağlığını doğrudan tehdit eden bu ürünlerin satışının yapılmasına izin veren seçilmiş veya atanmış tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyorum” diye konuştu.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024