Domates üreticilerine ilk yardım ve hijyen eğitimi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Domates üreticilerine ilk yardım ve hijyen eğitimi

Domates üreticilerine ilk yardım ve hijyen eğitimi
Yayınlama: 29 Mayıs 2024 Çarşamba - 8.551
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında domates üreticilerine ilk yardım ve hijyen eğitimi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Tarımsal Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması Projesinin alt projesi olarak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında domates üreticileri ile yürütülen çalışmada ilkyardım ve hijyen eğitimleri gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Sarıcakaya İlçesi, Düzköy, Beyköy, Kapukaya, Laçin ve İğdir mahallelerinde faaliyet gösteren 25 üretici ile çalışılmaktadır. İyi Tarım Uygulamaları sertifikalı bir üretim süreci olup bu sertifika; üretilen ürünün insan sağlığına zararlı kalıntılar içermediğini, bu üretimi yaparken üreticinin kendinin, çalışanlarının; refah, sağlık ve güvenliğini sağladığını, aynı zamanda çevreyi koruduğunu, kaynakların sürdürülebilirliğini sağlayacak tedbirler aldığını göstermektedir.

Eskişehir’de 2023 yılı içerisinde yaş sebze ve meyve üretimi yapan 48 üretici toplam 8.850 dekar alanda iyi tarım uygulamaları yapmaktadır. Ayrıca 14 kümeste, 4.088.607 adet broiler etçi/etlik tavuk iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilmiştir.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024