ESO’da Birimiz, Hepimiz; Eskişehir’iz İstişare Toplantısı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

ESO’da Birimiz, Hepimiz; Eskişehir’iz İstişare Toplantısı

ESO’da Birimiz, Hepimiz; Eskişehir’iz İstişare Toplantısı
Yayınlama: 29 Mayıs 2024 Çarşamba - 8.523
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen Birimiz, Hepimiz; Eskişehir’iz İstişare Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. AK Parti Eskişehir Milletvekillerine ESO Üyesi sanayiciler, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Oda başkanları ile STK temsilcileri, şehrin sanayisi başta olmak üzere ortak problemlerini, sıkıntılarını ve beklentilerini aktardı.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Ayşen Gürcan, Fatih Dönmez, Nebi Hatipoğlu ve İl Başkanı Gürhan Albayrak soruları yanıtladı.
Açılışta konuşan ve Oda tarafından sanayicilerin yoğun katılımıyla hazırlanan raporları sunan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir için istişare toplantılarımıza ‘Birimiz, Hepimiz; Eskişehir’iz’ anlayışı ile başladık. Çünkü bu şehrin sakinleri olarak Eskişehir’in kalkınmasının temelinde tüm aktörlerin bütüncül bir yaklaşımla ve iş birliği halinde çalışmasıyla mümkün olabileceğinin farkındayız. Ayrıştığımız yerler muhakkak vardır. Ama bunları aşmanın tek bir yolu olduğuna ve bununda iletişim olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Üretmeye devam edeceğiz
Eskişehir’i yönetenlerden, politika geliştirenlerden iş insanlarının uzun vadeli ve çözüm odaklı, güvenilir projeler üretilmesine çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini kaydeden ESO Başkanı Kesikbaş, “Sanayiciler ve iş insanları olarak, tüm çalışanlarımızla birlikte, her ne olursa olsun istihdama, üretmeye ve ürettiğimizi ihraç etmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz kendimiz değil, şahsımız değil, aksine şehrimizin ve insanımızın menfaatleridir. Önemli olan bu.”  diye konuştu.  

Sorunlar ve çözüm önerileri
Açılış konuşmalarının ardından toplantıda yer alan iş insanları, sanayiciler, STK temsilcileri düşüncelerini ve taleplerini aktararak sorun alanlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti Eskişehir Milletvekilleri ise sorulan soruları tek tek yanıtlayarak çözüm önerileri, yapılanlar ve yapılacaklar hakkında bilgi verdi. Sorulan soruları not aldıklarını ve bu konularda karşılıklı diyalog içinde çözüme kavuşturulacağına  işaret eden vekiller, Eskişehir’den Türkiye’ye örnek projelerin çıkması gayreti içinde olduklarını vurguladı.  

ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda en çok konuşulan konu başlıkları ise trafik, limanlara demiryolu ile bağlanma, Uraysim Projesi, deprem gibi konuları bir araya getiren altyapıya ilişkin beklentiler, enerji maliyetleri, kurda öngörülebilirlik, KDV oranları, vergi konularını içine alan ekonomik beklentiler, finansmana erişime yönelik yaklaşımlar, ihracatın artırılması ile ilgili yapılması gerekenler, nitelikli insan kaynağına ilişkin çalışmalar oldu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024