"E-ticaret sektöründe ciddi bir istihdam açığı var" - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

"E-ticaret sektöründe ciddi bir istihdam açığı var"

"E-ticaret sektöründe ciddi bir istihdam açığı var"
Yayınlama: 17 Mayıs 2024 Cuma - 3.679
A+
A-

10 yıldır ücretsiz e-ticaret eğitimleri veren Ticimax, geçtiğimiz yıl akademi olarak faaliyete geçirdiği Ticimax Kampüs’ün birinci yılını kutladı. TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, "Son bir yılda eğitim verdiğimiz öğrenci sayısı 6 bini geçti. Sektörde ciddi bir istihdam açığı var. Amacımız sektör için uzman yetiştirmek" dedi.

10 yıldır ücretsiz e-ticaret eğitimleri veren Ticimax, geçtiğimiz yıl akademi olarak faaliyete geçirdiği Ticimax Kampüs’ün birinci yılını kutladı. Ticimax Kampüs bünyesinde ücretsiz olarak verilen fiziksel ve online eğitimler ile bir yılda 6 binden fazla insana e-ticaret ve e-ihracat yapmayı öğrettiklerini ifade eden TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, yaptığı lansman konuşmasında şunları aktardı:

SEKTÖRDE İSTİHDAM AÇIĞI VAR

“2014 yılından itibaren ticaret odaları ve üniversiteler işbirliğinde il il gezerek e-ticaret anlatıyoruz. Şirket bünyesinde ücretsiz eğitimler de veriyorduk. Pandeminin başlamasıyla beraber eğitimlerimizi online platforma taşımıştık. Şimdi, Ataşehir’de geçen yıl kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Ticimax Kampüs binamızda hem online hem fiziksel olarak ücretsiz eğitimlerimize devam ediyoruz. Pandemiyle beraber e-ticaret sektörü inanılmaz bir hızla büyüdü. On binlerce yeni e-ticaret sitesi açıldı. Bunlardan 4-5 bin tanesinin altyapı kurulumunu biz sağladık. Sektör bu kadar ani biz hızla büyüyünce ciddi bir istihdam açığı ortaya çıktı. Bu istihdam açığını kapatmak ve sektöre uzman yetiştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Ticimax Kampüs’ü hayata geçirdik. Dileyen herkese ücretsiz olarak sınıflarda ve online olarak eğitim veriyoruz. Son bir yılda eğitim verdiğimiz öğrenci sayısı 6 bini geçti. Ticimax Kampüs bünyesinde, e-ticaret, e-ihracat, pazaryerleri, SEO, sosyal medya satış ve pazarlama yöntemleri, depo yönetimi, reklam, Google Analytics ve e-ticaret fotoğrafçılığı gibi onlarca başlıkta ücretsiz eğitim sunuluyor.”

ÖDÜL PLAKETLERİ VERİLDİ

14 Mayıs Salı günü gerçekleşen lansman toplantısında Ticimax Kampüs eğitimlerinde işbirliği sağlanan markaların temsilcilerine de ödül plaketi takdim edildi. QNB E-finans, QNB Finansbank, Iyzico, HepsiJET, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Digital Exchange, Sipay, Asset GLI, Company Global, D&F Management Institute, Empathos Academy, FaFaour, İda Dijital, Keyo Digital, Lidio, Me Consultancy, Media Store, Pam Ajans, Saygın Patent, Setrow, Theatron Kurumsal, Tunesoft, Work Medya, Yuppion ve 360 Derece Ticaret temsilcileri ödül plaketlerini aldı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024