ESKİŞEHİR’DE CARMEN RÜZGARI - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

ESKİŞEHİR’DE CARMEN RÜZGARI

ESKİŞEHİR’DE CARMEN RÜZGARI
Yayınlama: 29 Kasım 2024 Cuma - 558
A+
A-

III. Hayal Melodileri Resim Yarışması sergi ve ödül törenine ev sahipliği yapacak Eskişehir’de Carmen rüzgârı esecek.

29 Kasım Cuma günü saat 17:30 da Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen Carmen temalı eserlerin sergi açılışı Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Açılış sonrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde değerli opera sanatçıları Carmen operasını seslendirecekler. G.Bizet-Carmen operası temalı yarışmada dereceye giren sanat öğrencilerinin ödüllerini alacağı tören ve konser saat 20:00’de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleşecek.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nın ödülleri, düzenlenecek törenle sahiplerini buluyor. Birinci Başarı Ödülü Anadolu Üniversitesi öğrencisi Sena Takeş’in olurken, İkinci Başarı Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi İnanç Kayra Akyıldız’a ve Üçüncü Başarı Ödülü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi Muhammed Ergün Çiçek’e verilecek.

Carmen Sergisi

Anadolu Üniversitesi paydaşlığında yapılan yarışmanın sergi açılışı 29 Kasım Cuma günü saat 17:30 da AÜ Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Başarı ödülüne değer görülen 3 çalışma ile sergilenmeye değer bulunan 30 çalışmanın yer alacağı serginin açılışına çok sayıda sanatseverin katılımı bekleniyor.

Carmen Konseri

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası 29 Kasım Cuma akşamı saat 20:00 de Carmen konseri verecek. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Salonu’ndaki konserde ASO’yu şef Murat Göktaş yönetecek.   Konsere solist olarak mezzo soprano Özge Türkoğlu, soprano Bengisu Yaman Koyuncu, bas bariton Umut Kosman ve tenor Emre Akkuş katılacak.   


Disiplinler Arası Projeyle Öğrencilere Destek

Sergi ve ödül töreninin açılış konserinde Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nı yönetecek şef Murat Göktaş emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Göktaş, “Klasik müzik ve resim sanatını birleştiren bu yarışma disiplinler arası köprü oluşturması açısından çok geliştirici. Carmen operasının tutku, heyecan dolu melodilerini birbirinden değerli opera sanatçılarıyla birlikte Eskişehirli sanatseverlerle buluşturacağız” dedi.

Yarışmanın organizasyonunda ve yaygınlaştırılmasında paydaş olarak katkıda bulunan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Atalay ise “Yarışmanın bu yılki konusu Carmen operası. Sanat eğiticisi olarak bu tür yarışmaları değerli buluyorum. Öğrencilerimize motivasyon kaynağı olurken, onları ders programının dışına çıkartarak üretimlerine katkıda bulunuyor. Disiplinler arası bir proje olması nedeniyle hem fakültemin hem de Anadolu Senfoni Orkestrası’nın Eskişehir’in kültür sanat hayatına katkıda bulunmasından dolayı mutluyum” dedi.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cumhur Tütüncübaşı “İlk iki yarışmamızı İstanbul’da İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Yeditepe Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa Anadolu’ya çıktık ve Eskişehir’de olmaktan çok mutluyuz. Vakfımız sanat eğitimi alan öğrencileri sanatsal üretimlerinde desteklemeye çalışıyor. Kurum ve kuruluşların vakfımıza ve sanata olan desteği de bizi cesaretlendiriyor. Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Senfoni Orkestrası paydaş olarak yanımızdaydı. Seçici kurul toplantımızı Yeditepe Üniversitesi’nde yaptık. Fransız Kültür Merkezi öğrencilerimizin görünür olması için bizlere mekânlarını açıyor, önemli bir destek veriyor.  Yarışmamızın resmi sponsoru AKPA Aluminyum sanat öğrencilerine moral ve ekonomik destek sağladı. Diğer sponsorlarımız DM Travel, ABBA Mimarlık, Güzel Hosting, Tütüncübaşı Avukatlık ve Humicontrol. Tüm kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi

Hayal Melodileri Resim Yarışması Hakkında

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Katılımcılardan, G.Bizet’in Carmen operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürmesi istendi.  

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Kurucu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 40 farklı üniversiteden 94 öğrenci katıldı. 3 çalışma ödül almaya hak kazanırken toplamda 30 çalışma sergilenmeye değer görüldü.

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Adil Öksüz, Ahmet Hakan Akkuş, Barış Erdoğan, Behnaz Ebrahimi, Beren Naz Dede, Beyza Kırtıl, Beyzanur Soyer, Burak Uyanmaz, Buse Karakoyun, Cemil Arslan, Cemile Çolak, Emincan Kale, Fatma İlknur Yıldırım, Feyza Akbaş, Hamit İzmir, İclal Betül Cebeci, İclal Şimşek, İrem Karagöz Terzi, İrem Pekşen, Kenan Filiz, Mavi Melike Çatkın, Pınar Özpınar, Rabia Hazar, Sibel Uslu, Sultan Tayfur, Yusuf Peçe, Zeynep Dua Alkan gibi isimler bulunuyor.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Hakkında

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

Sergi 29 Aralık 2024 tarihine kadar Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde saat 10:00-18:00 arasında ziyaret edilebilir.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024