Şehir hastanesi başhekimliğine teknik ziyaret - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Sağlık

Şehir hastanesi başhekimliğine teknik ziyaret

Şehir hastanesi başhekimliğine teknik ziyaret
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.014
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından organize edilen Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi'nde Eskişehir Şehir Hastanesi, kurum ve kuruluşlar kategorisinde, Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü'nü almıştır. İlimizde kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinliklerimiz kapsamında Sıfır Atık Projesini en iyi uygulayan kamu kurumları kategorisinde de Şehir Hastanesi Başhekimliği’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi düzenlenmiştir. Hastanenin bu başarıları sebebiyle Müdürlüğümüzce yapılan ziyarette Hastane Başhekimliği tarafından Çevre mevzuatı uyarınca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapılmasının ardından hastanenin polikliniklerinde İl Sağlık Müdürü Sayın Doç. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ, Başhekim Mustafa SUNGUR ve yetkililer eşliğinde atık yönetimi uygulamaları yerinde incelenmiş ve yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Ziyaret sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet ÇELİK; İlimizin, ülkemizde Sıfır Atık Projesi’nin en etkin şekilde uygulandığı iller arasında yer aldığını, İl Müdürlüğü olarak bu konuda başarılı çalışmalar yürütüldüğünü, Şehir Hastanesi’nin de Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi'nde kurum kuruluşlar kategorisinde Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü'nü almış olmasının bunun somut bir göstergesi olduğunu belirtmiştir. Eskişehir Şehir Hastanemizin, şehrimizin en büyük yatırımlarından biri olduğunu, sadece ilimize değil tüm bölge halkına hizmet verdiğini ve vatandaşlarımıza yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra arka planda çalışan mevcut atık toplama altyapısı, oluşan atıkları en iyi şekilde ekonomiye geri kazandırılabilir hale getirmesi bakımından örnek bir sağlık kuruluşu olduğunu vurgulamıştır.

Ziyaretin sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet ÇELİK;  Sıfır Atık Projesine en başından beri vermiş oldukları değerli katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürü Sayın Doç. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ, Başhekim Mustafa SUNGUR ve Şehir Hastanesi yetkilileri ile çalışanlarına teşekkürlerini iletmiş, Sayın Doç. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirmiştir.  



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024