Açıköğretim Sistemi’nde Verimlilik Odaklı Yeni Dönem Başladı
Yükseköğretimde açık ve uzaktan eğitimin Türkiye’deki öncüsü olan ve dünya yükseköğretiminde de birçok ilke imza atan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi’nde dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı önemli bir dönüşümü hayata geçirdi.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri, tüm işlemlerini Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi (aosogrenci.anadolu.edu.tr) üzerinden çevrim içi olarak kolayca gerçekleştirebiliyor. Kayıt yenileme, belge alma ve diğer işlemler, mobil cihazlardan, bilgisayarlardan veya tabletlerden 7/24 hızlı ve pratik bir şekilde yapılabiliyor.
Modern, yenilikçi ve öğrenci dostu: Açıköğretim Sistemi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, öğrencilerin ders kitaplarına ve ders kitaplarından üretilen farklı formatlardaki dijital öğrenme malzemelerine erişimini sağlayan öğrenme yönetim sistemi Anadolum eKampüs’ün yanı sıra kayıt süreçleri, sınav sonuç ve not bilgileri, sınav merkezi seçimi, staj ve uygulama dersleri gibi tüm işlemlerin çevrim içi yürütüldüğü Açıköğretim Bilgi Sistemi ile modern ve hızlı bir şekilde öğrenim hizmetlerini öğrencileriyle buluşturuyor. Öte yandan öğrenme malzemelerinin üretiminden sınav sorularının hazırlanması gibi süreçleri yürüten bilgi sistemi, Envanter Takip Sistemi, öğrencilik hizmetleri hakkında merak edilen tüm konulara çözüm getirmek amacıyla tasarlanan ve başarı ile uygulanan Açıköğretim Destek Sistemi, ders kitaplarının basılı hallerinin sunulduğu Kitap Satış Sistemi gibi öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm hizmetler çevrim içi olarak ya da mobil uygulama üzerinden öğrencilerin erişimine açık durumda.
Dijitalleşme ile rekor tasarruf sağlanacak
Anadolu Üniversitesinin güçlü bilişim altyapısı sayesinde öğrenciler, bulundukları bölgede herhangi bir fiziki büroya gitmelerine gerek kalmaksızın istedikleri zaman diliminde öğrenimlerine devam edebiliyorlar. Büro hizmetlerinden yararlanan öğrenci sayısı yok denecek kadar azaldı. Bu durum büroların işletme giderlerinin yarattığı ekonomik ve çevresel maliyetlerin ortadan kaldırılması için de fırsat sunuyor. Öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin tamamen dijital ortama aktarılmasıyla il bürolarının başta personel, kira, elektrik vb. işletme maliyetlerinden olmak üzere yaklaşık 250 milyon TL tasarruf sağlanmış olacak. Böylece yalnızca mali tasarruf sağlanmakla kalmayacak aynı zamanda bürolarda görev yapan personel kamuda ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilerek insan kaynağı daha verimli bir şekilde değerlendirilecek.
Açıköğretim büro hizmetleri tamamen dijital: Daha hızlı daha kolay
Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde öğrenciler, kayıt yenileme, belge alma gibi işlemlerini mobil cihazlar, bilgisayarlar veya tabletler üzerinden 7/24 gerçekleştirebiliyor. Öğrenciler, işlem yapmak için belirli bir zaman veya yer kısıtlamasına tabi kalmadan, her an ve her yerden erişim sağlayabiliyor. Fiziksel büroların sunduğu hizmetlerin dijital ortamda daha hızlı ve etkin sunulması öğrencilerin bürolara olan ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Sürdürülebilirlik odaklı, çevre dostu üniversite
Anadolu Üniversitesinin bu yenilikçi adımları, dijitalleşme ile erişilebilirliği ve hızı ön plana çıkarırken sürdürülebilirliği de destekliyor. Bu dönüşüm, öğrencilere zaman ve mekân bağımsız bir öğrenme deneyimi sunmayı da hedefliyor. Dijital çözümler, işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamayı mümkün kılarken çevre dostu bir yaklaşımı da destekliyor. Fiziki büroların yerini alan dijital çözümler, işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamayı mümkün kılarken çevre dostu bir yaklaşımı da destekliyor. Başta kâğıt ve enerji tüketiminin azalması ve seyahat ihtiyacının ortadan kalkması sayesinde hem bireysel hem de kurumsal düzeyde karbon ayak izinin düşürülmesi hedefleniyor.
Açıköğretim Sistemi, kaynakların etkin kullanımı ve kesintisiz hizmet anlayışıyla öğrencilere modern ve kolay bir deneyim sunmaya devam ediyor.
Gönderen: journal