Eskişehir’in marka okulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir’in marka okulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı

Eskişehir’in marka okulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.541
A+
A-

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün, Türkiye’ye rol model olan okulu Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

2019 yılında kurulan ve elde ettiği başarılarla öğrenci ile velilerin gözdesi haline gelen Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 257 öğrencisini düzenlenen görkemli bir törenle mezun etti. Öğrencilerin yeni hayatlarına adım attığı mezuniyet töreninde, sevinç, gurur ve duygusal anlar bir arada yaşandı. Törene Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Okul Müdürü Bülent Seğmen, müdür yardımcıları, okul idarecileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başarıyı yakalayacağınıza inanıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, açılış konuşmasını Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Seğmen yaptı. Seğmen konuşmasında, “4 yıllık bir sürecin sonuna geldiniz. Bu süreçte elde ettiğiniz bilgi ve deneyimler, gelecekteki başarınızın temellerini oluşturacak. Şimdi, yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Geçmişte sizlere nasıl destek olduysak, bundan sonraki yaşamınızda da yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Hedeflerinize ulaşmanız için gereken azim ve kararlılığı sergileyerek, başarıyı yakalayacağınıza inanıyoruz. Yolunuz açık olsun” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir okul yaptık

Törende söz alan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, ikinci mezuniyet törenini gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Biz sanayicilerin çok uzun yıllardır en büyük hayallerinden biri olan, bu okulumuzu ilk hayata geçirdiğimiz 2019 yılında deyim yerindeyse buraya bir meyve fidanı dikmiştik. İşte o fidan bugün gelişti, serpildi ve büyüdü. Beşinci senenin sonunda bu yılda yeni meyvelerini verdi.  Sizleri, evlatlarımızı artık okulumuzdan mezun ediyoruz. Geçen sene 106 öğrencimizi mezun etmiştik. Bu yıl sayımız daha da arttı ve 257 evladımız daha okulumuzdan bugün mezun oluyor. Bu okulu yapmak için yola çıktığımızda, her yönüyle Türkiye’de eşi benzeri olmayan, ülkemize örnek gösterilen bir okulu yapmaktı. Büyük emeklerle ve maliyetlerle içinde bulunduğumuz bu eğitim yuvasını Eskişehir’imize ve sanayimize kazandırmış olduk” diye konuştu.

Sizler geleceğin Türkiye'sinin temellerini atacaksınız

Eskişehir sanayisi artık yetişen bu nesiller tarafından şekillendirilecek diyen Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizler, geleceğin Türkiye'sinin temellerini atacak, Eskişehir ve ülkemiz sanayisinde her açıdan fark yaratacak gençler olarak buradasınız. Sevgili gençler, peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) şu önemli sözlerini sizlere tekrar hatırlatmak isterim; "İlim öğrenmek her Müslümana farzdır” ve “İlim Çin’de de olsa ona talip olun ve alın” diyen büyük bir peygamberin takipçileriyiz bizler. Çoğunuz Eskişehir’de veya başka şehirlerde sanayide fabrikalarda çalışmaya başlayacaksınız. 4 yıldır yaptığınız çalışmanın ve çabanın karşılığı olarak hak ettiğiniz diplomaları almak için bugün buradasınız. Ancak, hayat boyu atmanız gereken daha birçok adımınız var. Hayat size çoğu zaman hiç kolaylık göstermeyecek ve önünüze hep birçok engeller çıkacak, başarı için çok çalışmanız gerekecek. O yüzden, olayların zorluğuna karşı hep dimdik ayakta durmanızı tavsiye ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerini de sizlere hatırlatmak istiyorum; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Milli eğitimde süratle yüksek bir seviyeye çıkacak olan bir milletin, hayat mücadelesinde maddi ve manevi bütün kudretlerinin artacağı muhakkaktır.” “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.” İşte biz, sizleri okulumuzda 4 yıl boyunca bu ilkeler doğrultusunda yetiştirmeye çalıştık. Bu noktada, yarınlarımızı şekillendirecek olan sizlerin, geleceğin sorumluluğunu derinden hissetmeniz gerekiyor.  Şunu asla unutmayın bu ülkenin geleceği sizlerin elinde. Eskişehir’in sanayisi artık yetişen bu nesiller tarafından şekillendirilecek.”

Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin folklor gösterisi, bayrak, flama ve meşale devir teslimi ile devam etti. Öğrenci andının okunmasının ardından dereceye giren öğrencileri hediyeleri takdim edildi. Daha sonra okul birincisi Özay Sasa isminin yazılı olduğu plaketi okul kütüğüne çaktı. Törende 4 yıllık eğitim- öğretim hayatını başarıyla tamamlayan öğrenciler diplomalarını teslim alarak yeni bir hayata ilk adımı atarken, program kep atma töreni ve fotoğraf çekimi ile son buldu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024