60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ilk mezunlarını uğurladı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ilk mezunlarını uğurladı

60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ilk mezunlarını uğurladı
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.498
A+
A-

Anadolu Üniversitesinin yaşam boyu eğitim vizyonuyla ve 7’den 70’e sunduğu öğrenim hizmetiyle 60 yaş ve üstü bireyler için eğitim veren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi 60+ Tazelenme Üniversitesi, 1. Dönem Mezuniyet Töreni, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene başta Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Orhan Bayrak, Sosyal Hizmet Uzmanı Bülent Karakuş, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı ve Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Tufan ve Anadolu Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi Kurucu Koordinatörü ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci olmak üzere çok sayıda öğrenci ve aileleri katılım gösterdi.

Rektör Erdal: “Yaşam boyu öğrenim ile gittikçe büyüyoruz”  

Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, mezuniyet törenindeki konuşmasında şunlara değindi: “Üniversitemizin en güzel sloganı ‘Her zaman, her yerde, herkese eğitim’ fırsatı vermek. Bu anlayışla, 1958 yılından beri örgün; 1982 yılından beri sağlamış olduğu açık öğretim sistemiyle sadece Türkiye’de değil dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımıza bu eğitimi götürmeye çalışıyoruz. Anasınıfından yükseköğretime kadar vermiş olduğumuz eğitim fırsatımız ile Anadolu Üniversitesi, Türkiye’nin sosyal yaşamına da çok büyük bir katkı sağlıyor. Bugün 4 milyona varan mezun ailemize 88 mezunumuzu daha ekleyerek büyüyoruz. Bu özel günde, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Değerli mezunlarımızı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında sağlıklı bir yaşam diliyorum.”

Prof. Dr. Tufan: “Ömür boyu öğrenmenin en güzel örneklerisiniz”

Prof. Dr. İsmail Tufan mezuniyetin açılış konuşmasında Tazelenme Üniversitesi’nin misyonuna değinerek konuşmasında şunları aktardı: “Mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ülkemizde 2016 yılında Akdeniz Üniversitesi’nin hayata geçirdiği 60+ Tazelenme Üniversitesi, deneyimli kadrosuyla öğrencilerimizin topluma katılımını arttırmayı, bilgi, beceri, eğitim konularında da deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Anadolu Üniversitesinin Tazelenme Ailesi’nin değerli bir üyesi olarak bu misyona katkısı oldukça büyük. Tazelenme Üniversitesi’nin değerli mezunları, sizler ömür boyu öğrenmenin en güzel örneklerisiniz. Bu süreçte göstermiş olduğunuz azim ve kararlılıkla öğrenme aşkı, size ve gelecek nesillere ilham vermekte. Bu projede emeği geçen başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere çok değerli hocalarıma teşekkür ediyor, mezunlarımızı kutluyorum.”

Doç. Dr. Birinci: “Kampüsümüz sizlerle birlikte güzelleşti”

Doç. Dr. Emre Birinci ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2019 Eylül ayında eğitimlerine başlayan Tazelenme Üniversitesi’nin bu yıl ilk mezunlarını vermenin heyecanını, mutluluğunu ve hüznünü bir arada yaşıyoruz. Bugün mezun olan öğrencilerimiz 4 yıl boyunca 40 farklı ders aldılar. Bu da gösteriyor ki birbirinden farklı disiplinlerde değerli hocalarımızdan eğitim gördüler. Yoğun programları arasında büyük fedakarlıklarla bilgilerini öğrencilerimize aktaran değerli hocalarımıza teşekkür ederim. 4 yıl boyunca derslerinizi aksatmadan geldiniz, kampüsümüzü daha güzel hale getirdiniz. Bizler sizlerden çok şey öğrendik. Bizlere kattığınız her şey için teşekkür ediyor, mezuniyetinizi en içten duygularımla tebrik ediyorum.”

Güngör Bent: “İçimde buruk bir mutluluk var”

Mezun olan öğrenciler adına görüşlerini paylaşan Güngör Bent ise “Anadolu Üniversitesi, 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin ilk açıldığını gördüğümde eşim ve ben çok heyecanlandık ve ön kayıt yaptırdık. İlk sene olmasına rağmen o kadar yoğun bir talep vardı ki kaydolamayacağız diye kaygılandık. 2019 yılında başladığım bu süreçte epey kazanımlarım oldu. Yeni arkadaşlar edinerek bilgi dağarcığımızı geliştiren kısacası hayatımızın bir anlamı olan bu projeyi hayata geçiren Doç. Dr. Emre Birinci ve değerli hocalarımızdan çok önemli bilgiler öğrendik. Uygulamalı derslerle yeteneklerimizi keşfettik, geliştirdik; çeşitli spor etkinlikleriyle zindelik kazandık. Hayatımıza heyecan ve renk geldi. Tazelenme Üniversitesi’nde sevgi, saygı ve hoşgörüyle 4 yılı birlikte geçirdiğim değerli arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Değerli hocalarımıza bize hep sevgi ve hoşgörüyle yaklaştıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 60+Tazelenme Üniversitesine gönüllü olarak katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri takdim edildi. Tazelenme Üniversitesi öğrencileri mezuniyet belgelerini Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’dan aldı. Mezuniyet töreni mezunların keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024