İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele

İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.446
A+
A-

“İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi” başlıklı proje için yola çıkıldı

“İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi” başlıklı TÜBİTAK 3005-Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı Projesi kapsamında oluşturulan ilk saha gezisi için yola çıkıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluşuna giden süreçte Birinci İnönü Muharebesi, İkinci İnönü Muharebesi, Kütahya-Eskişehir Muharebeleri ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı topraklara yapılan tur, Eskişehir’in yanı sıra Bilecik, Kütahya ve Ankara illerini kapsamakta. 

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un himayesinde 7 Haziran’da başlayan ve üç gün sürecek olan saha gezisi için Anadolu Üniversitesi’nden yola çıkıldı. Tura proje ekibinin yanı sıra, İstanbul Borsası Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Aynı rota yeni bir öğrenci grubu ile 11-12-13 Haziran’da tekrarlanacak.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün de destek verdiği projenin ekibinde yer alan proje yürütücüsü Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Kaya, Turizm Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Aysel Kaya ve Dr. Öğretim Üyesi Seda Sökmen, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Doktora Programı öğrencisi Aslı Bendenay Çapa ile Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Bilim Uzmanı Burhan Can turlara eşlik etmeye devam edecek.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024