Eskişehir’de Hafızlar ve Kur’an Okuyucular Yarıştı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir’de Hafızlar ve Kur’an Okuyucular Yarıştı

Eskişehir’de Hafızlar ve Kur’an Okuyucular Yarıştı
Yayınlama: 6 Haziran 2024 Perşembe - 6.086
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında düzenlenen Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Eskişehir etabı tamamlandı.

Reşadiye Camii'nde Erkek yarışmacılara yönelik gerçekleştirilen yarışmada jüri üyeliği yapan İl Müftüsü Vekili Faruk Latifoğlu, İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Abdurrahman Latifoğlu ve İl Vaizi Enes Fidan, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi. Ayırca Kadın yarışmacılara yönelik yapılan sınavda komisyonda il Müftü Yardımcısı Berrin Erdoğan ve İl Vaizi Esra Oğul Çelik yer aldı.

Yarışmanın "Hafızlık Erkek" kategorisinde Merkez Bölge Yatılı Kuran Kursu Öğreticisi İsmail Atik, "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Erkek" kategorisinde Beyazaltın Camii İmam Hatibi İsmail Kartal ve "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Kadın" kategorisinde ise Çamlıca Sahiibül Vefa Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Hamide Arslan birinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılara hediyelerini takdim eden İl Müftüsü Vekili Faruk Latifoğlu, yaptığı açıklamada yarışmacıları tebrik etti ve bölge finalinde Eskişehir'i en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirtti. Latifoğlu, yarışmacılara başarılar dileyerek, bu tür yarışmaların din görevlilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeye katkı sağladığını vurguladı.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024