Anadolu Üniversitesindeki mezuniyet coşkusu son oturumlarla tamamlandı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesindeki mezuniyet coşkusu son oturumlarla tamamlandı

Anadolu Üniversitesindeki mezuniyet coşkusu son oturumlarla tamamlandı
Yayınlama: 4 Haziran 2024 Salı - 2.158
A+
A-

Anadolu Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarını uğurlamaya devam ediyor. 2 Haziran Pazar günü düzenlenen mezuniyet törenlerinde de farklı oturumlarla öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı. Anadolu Üniversitesi Çim Futbol Sahasında gerçekleştirilen törenlerde Pazar günü düzenlenen ilk oturumda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi ikinci oturumda ise Açıköğretim Sistemi öğrencileri keplerini havaya attı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi bu yıl düzenlenen mezuniyet töreniyle Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirdi. Çocuklara akademik deneyim kazandırmak ve araştırmaya teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi ile aktif yaşlanma ve hayat boyu öğrenme misyonuyla 60 yaş üstü bireylere eğitim veren 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, bu özel mezuniyet töreninde buluştu. Farklı kuşaklardan gelen öğrenciler, aynı sahnede diploma alarak birlikte mezuniyet heyecanını yaşadı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demir, Prof. Dr. Fatih Temizel, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Zafer Erdoğan, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Sezgin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal: “Sevgili Öğrenciler Anadolu Üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktasınız”

Dünyanın en büyük eğitim ailelerinden birisi olan Anadolu Üniversitesinin, 2023-2024 Yılı Mezuniyet Törenine hepiniz hoş geldiniz diyerek törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: Bugün hem Eskişehir’imize hem de ülkemize bilim, kültür ve sanat alanında sayısız katkılar sunan Anadolu Üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktasınız. Ülkemiz ve insanlığın ortak refahına katkı sunacak donanımlı bireyler olarak meslek hayatınıza adım atabilmek için yoğun bir eğitim-öğretim döneminden geçtiniz. Üniversitemizde edindiğiniz bilgi birikimi kültür, sanat ve sporla dolu aktif bir öğrencilik yaşamı ile birleştirdiniz. Sevgili öğrencilerimiz, şüphesiz bugün sizin gününüz. Kurulduğu 1958 yılından bu yana başarılı akademik kadrosuyla ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizden ve sektöre yön veren isimleri yetiştiren ve tüm programları akredite olan Turizm Fakültemizden mezun olma başarısına ulaştınız. Sizleri tek tek kutluyorum.”

Prof. Dr. Erdal: “Üç kuşak öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz”

Bugün üç kuşak muzun öğrencimiz bir arada diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Erdal, “Çocuklara akademik deneyim kazandırmak ve araştırmaya teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren Çocuk Üniversitemiz mezunlarımız, her bireyin zaman ve mekândan bağımsız olarak da yükseköğretim imkânlarına sahip olmasını sağlamış Açıköğretim Sistemi mezunlarımız ve aktif yaşlanma ve hayat boyu öğrenme misyonuyla 60 yaş üstü bireyler için eğitim veren Tazelenme Üniversitesi mezunlarımız. Anadolu Üniversitesi olarak yaşam boyu öğrenme vizyonuyla her yaştan bireye nitelikli eğitim imkânı sunmanın sadece kişisel gelişim için değil toplumsal kalkınma için de kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu vizyonla, her yaştan bireyin eğitime erişimini desteklemeye devam edecek, ülkemizin ve dünyanın eğitimde öncü kurumlarından biri olma misyonumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.  Bugün burada, Çocuk Üniversitesi'nden mezun olan pırıl pırıl çocuklarımız, Açıköğretim Sistemi'nden mezun olan yetişkinlerimiz ve Tazelenme Üniversitesi'nden mezun olan büyüklerimiz, eğitim ve öğrenmenin yaşının olmadığını en güzel en somut örnekleri.  Bu kapsamda öncelikle genç zihinlere bilim ve araştırma sevgisi aşılayan Çocuk Üniversitesi mezunlarımızı ve aktif yaşlanmayı teşvik eden ve ileri yaştaki bireylere öğrenme fırsatları sunan Tazelenme Üniversitesi mezunlarımızı bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Tören dereceye giren üniversite üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Berfin Ece, Turizm Fakültesi birincisi Melisa Aykanat, Açıköğretim Fakültesinden Tuğba Akkuş, İktisat Fakültesinden Melih Altundal, İşletme Fakültesinden Mustafa Doğanay’ın mezunlar adına gerçekleştirdikleri konuşmalar ile devam etti.

Ana bilim dallarından dereceyle mezun olan öğrenciler mezun belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal ve fakülte dekanların elinden aldı. Coşkuyla geçen törenin sonunda tüm öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Mezuniyet programının sonunda şarkıcı Bilge Nihan’ın canlı performansı eşliğinde öğrenciler eğlendiler.

 

 

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024