Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunları keplerini havaya attı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunları keplerini havaya attı

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunları keplerini havaya attı
Yayınlama: 1 Haziran 2024 Cumartesi - 2.979
A+
A-

Anadolu Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını uğurlamaya başladı. İlk tören lisansüstü mezunları için 31 Mayıs Cuma günü Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demirci, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, senato üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. 2023-2024 Akademik Yılı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet töreni Devlet Konservatuvarının dinletisi ile başladı.

Rektör Erdal: “Üniversitemiz Türkiye’nin önde gelen lisansüstü eğitim merkezlerinden biri konumundadır”

Lisansüstü öğrencilerin mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal mezun olan öğrencilerle gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi, nitelikli akademik kadrosu, güçlü altyapısı ve dünyanın araştırma önceliklerini göz önünde bulundurarak açtığı yeni lisansüstü programlarıyla, bugün Türkiye’nin önde gelen lisansüstü eğitim merkezlerinden biri konumundadır. Üniversitemiz insanlığın ortak refahı için bilimsel araştırma kültürünün gelişimine önemli katkılar sunmuş bir yükseköğretim kurumudur. Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen ülkemizin en saygın doktora bilim ödüllerini 2 yıldır üst üste Üniversitemiz öğrencilerinin kazanması da lisansüstü eğitim alanındaki öncülüğümüzün en önemli göstergelerinden birisidir. Ülkemizin ve insanlığın ortak refahına ve mutluluğuna katkı sağlamak hedefimizin seçkin üyeleri olarak sizlerin de Üniversitemizde kazandığınız bilimsel araştırma kültürü ile çalışmalarımızı daha ileriye taşıyacağınızdan eminim.”

Rektör Erdal sözlerini bitirirken, “Bilimsel araştırma ve eğitim alanındaki çalışmalarınızla ülkemizin hedeflerine katkı sunacak ve çocuklarımız için aydınlık bir gelecek inşa edecek olan siz değerli mezunlarımızın en gurur dolu, en mutlu günü.  Öncelikle akademik birikiminizin en üst seviyeye ulaşması için fedakârca emek veren Anadolu Üniversitesinin kıymetli akademisyenlerini ve sizlere sevgiyle, özveriyle destek olan kıymetli ailelerinizi tebrik etmek isterim. Sevgili mezunlarımız sizleri canı gönülden kutluyorum, yolunuz ve bahtınız daima açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Önce: “Üniversitemizdeki tüm lisansüstü eğitim veren enstitüler birleşti ve tek bir çatı altında toplandı”

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce ise konuşmasında şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz. Yaklaşık bir yıl önce Üniversitemizdeki tüm lisansüstü eğitim veren enstitüler birleşti ve tek bir çatı altında toplandı. Bu birleşmenin sonucunda yaklaşık 7 bin öğrenciye eğitim hizmeti vermenin gururunu yaşıyoruz. 67 anabilim, 186 farklı programımız var ve bunlardan 72 tanesi doktora ve sanatta yeterlilikten oluşuyor. 87 tane tezli yüksek lisans, 6 tane ikinci öğretim ve 21 tane de uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programımız var. Sevgili öğrenciler, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde akademiye, topluma ve sanata katkı sağlayan çalışmalar yaptınız, projeler ürettiniz. Bundan sonra da hem bilime hem sanata hem de eğitim ve akademiye katkılarınızın devam edeceğinizi umuyorum. Yolunuz açık olsun.”

Özer Taylan: “Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Mezunu Gül Özer Taylan mezunlar adına yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bir Türk kadını olarak erkeklerle eşit bir şekilde okuma ve çalışma hakkına sahip olmamın mimari Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili mezun arkadaşlarım, bundan sonraki tüm eğitim ve çalışma hayatında sizlere başarılar diliyorum. Bir Anadolu Üniversiteli olarak, yaşam boyu öğrenmeyi hiç bırakmamanızı diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Şerefli Güney: “Mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum”

Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Sosyal Bilgiler Eğitimi Programı Doktora Mezunu Büket Şerefli Güney ise, “Bugün lisansüstü eğitim öğrencileri olarak mezun olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bizler türlü fedakârlıklar göstererek ilerlediğimiz bu yolun sonuna geldik. Umarım bu son hepimiz için güzel başlangıçlara açılan bir kapı olur.  Mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Ana bilim dallarından dereceyle mezun olan öğrenciler mezun belgeleri ve hediyelerini Rektör Erdal’ın elinden aldı. Törenin devamında mezun olan lisansüstü öğrencilerine Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri ve tez danışmanları tarafından mezun belgeleri takdim edildi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024