Eskişehir’e 6 Ödül - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir’e 6 Ödül

Eskişehir’e 6 Ödül
Yayınlama: 1 Haziran 2024 Cumartesi - 11.611
A+
A-

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri ve 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Eskişehir’e 6 Ödül…

TÜBİTAK'ın 55. Lise Öğrencileri ve 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla ATO Congresium'da yapıldı.

Biyoloji, teknoloji tasarım, matematik, değerler eğitimi, fizik, coğrafya, psikoloji, tarih, Türkçe, yazılım, sosyoloji ve kimya alanında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Bakan Tekin, Bakan Kacır ile TÜBİTAK Başkanı Mandal'ın elinden aldı.

Final yarışması kapsamında yapılan proje değerlendirmeleri sonucunda söz konusu alanlarda 1 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ve 3 de teşvik ödülü verildi.

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 12'si birincilik, 24'ü ikincilik, 36'sı üçüncülük ve 36'sı teşvik ödülü olmak üzere toplam 108 proje ödüllendirildi.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda da 10'u birincilik, 20'si ikincilik, 30'u üçüncülük ve 30'u teşvik ödülü olmak üzere toplam 90 proje ödüle layık görüldü.

Yarışma sonucunda Eskişehir’den 2 ortaokulumuz ve 4 lisemiz ödüle layık görüldü.

Ortaokullarda;

Vehbi Koç Ortaokulu, Azra Gök, Irmak Karagöz ve Zehra Ecrin Aslan isimli öğrencilerimiz Sema Şeker danışmanlığında Tarih/Kültürel Miras alanında “Türk Damgalarına Can Suyu” isimli projesi ile 2’ncilik,

Özel Yeni Yol Ortaokulu, Berkay Aksoy isimli öğrencimiz Elif Karademir danışmanlığında Coğrafya/Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm alanında “Plastiği Okumak: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Reçine Kodlu Plastik Atık Bilinçlenme Hareketi” isimli projesi ile teşvik ödülüne layık görüldü.

Liselerde;

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Beyza Üstün ve Rüyanur Özkurt isimli öğrencilerimiz Mehmet Aksoy danışmanlığında Sosyoloji/Dijital Dönüşüm alanında “Çevrimiçi Habitus Üzerinden Yapılandırılan Bir Ebeveynlik Modeli Olan Sharenting Eyleminin Çocuk Mahremiyeti Bağlamında Analizi” isimli projesi ile 1’ncilik,

Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Umut Şahan isimli öğrencimiz Adem Yavuz Çelik danışmanlığında Fizik/Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında “Farklı Konfigürasyonlarda Dbd Plazma Reaktörlerinin Geliştirilerek Medikal Onkoloji Uygulamalarında Ros-Rns Oluşturan Barometrik Non-Maxwellıan Plazmaların Üretilmesi” isimli projesi ile 2’ncilik,

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Oğuzhan Devecioğlu, Yusuf Karataş ve Salih Safa Öymen isimli öğrencilerimiz Hamit Yılmaz danışmanlığında Tarih/Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında “İlk Türk Yolcu Uçağı Nu.D.38 Ve Havacılık Meşalesinin İlk Kıvılcımı Selahattin Reşit Alan” isimli projesi ile 2’ncilik,

Atatürk Lisesi, Hüsna Özyılmaz, İkbal Özpınar ve Ceylin Manav isimli öğrencilerimiz Serpil Erden danışmanlığında Tarih/Kültürel Miras alanında “Osmanlı Devletinde Tanzimat İle Başlayan Batılılaşma Hareketlerinin Osmanlı Aile Yaşamına Yansıması: Ahmet Cevdet Paşa Örneği” isimli projesi ile 3’ncülük ödülüne layık görüldü.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024