YKS için Stratejik Tavsiyeler: Dikkatinizi Canlı Tutun - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

YKS için Stratejik Tavsiyeler: Dikkatinizi Canlı Tutun

YKS için Stratejik Tavsiyeler: Dikkatinizi Canlı Tutun
Yayınlama: 1 Haziran 2024 Cumartesi - 2.779
A+
A-

Cihan Kuzgun'dan YKS için Stratejik Tavsiyeler: Dikkatinizi Canlı Tutun

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, YKS'ye hazırlanan öğrencilere sınav esnasında ve sınavdan bir gün önce dikkat etmeleri gereken önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin dikkati canlı tutabilmeleri için kaygı düzeylerini kontrol altında tutmaları gerektiğini vurgulayan Kuzgun, sınav anında olumlu düşüncelere odaklanmanın önemini belirtti.

Sınav Anında Dikkati Canlı Tutma Önerileri

Cihan Kuzgun, sınav sırasında dikkati canlı tutmanın en önemli unsurlarından birinin zaman kontrolü olduğunu söyledi. "Sorularla inatlaşmadan, gereğinden fazla zaman kaybetmeden devam etmelisiniz. Turlama yöntemi bu aşamada işinizi kolaylaştıracaktır. Önce en iyi bildiğiniz soruları çözün, kalan zamanda ise boş bıraktığınız sorulara dönün. Bu yöntem bir soruda zaman kaybetmenizin önüne geçecek ve dikkatinizi canlı tutacaktır," dedi.

Zor sorularla karşılaşıldığında moralin bozulmaması gerektiğini belirten Kuzgun, ÖSYM'nin soruların 4’te 1’ini çok kolay, 4’te 1’ini ise kolay sorduğunu hatırlatarak, öğrencilerin bu bilgiyi unutmamaları gerektiğini ifade etti. Kuzgun, "Sınav anında kötü hissederseniz, 1 dakikalığına soru çözmeyi bırakın ve gözlerinizi kapatıp arkanıza yaslanın. Bu esnada derin nefes alarak zihninizi ve bedeninizi rahatlatın. Kaygınızı kontrol edebildiğinizde dikkatinizi tekrar topladığınızı göreceksiniz," şeklinde konuştu. Kuzgun, en önemli faktörün öğrencilerin kendilerine güvenmeleri olduğunu vurgulayarak, sınav sonucunun ne olursa olsun, öğrencilerin değerli olduğunu unutmamaları gerektiğini ekledi.

Sınavdan Bir Gün Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

YKS'ye bir gün kala yapılması gerekenler hakkında da bilgiler veren Cihan Kuzgun, çalışmayı bırakmanın bedenen ve zihnen dinlenmeye yardımcı olacağını belirtti. "Sınavlardan önceki Cuma günü dinlendiğinizden ve sevdiğiniz şeylerle uğraştığınızdan emin olun," dedi. Kuzgun, YKS’ye yeterli bir uyku ve güzel bir kahvaltıyla gitmenin en sağlıklısı olduğunu söyleyerek, öğrencilerin uyku düzenlerini ayarlamaları ve her sabah erken kalkıp kahvaltı etme alışkanlığı kazanmaları gerektiğini vurguladı.

YKS'de sorun yaşamamak adına, midenize iyi gelmeyeceğini düşündüğünüz besinlerden uzak durmanız gerektiğini belirten Kuzgun, sağlığınıza normalden biraz daha fazla dikkat etmenizin önemli olduğunu ifade etti. Kuzgun, "Ailenizin, öğretmenlerinizin ve çevrenizdeki insanların beklentilerini bir kenara bırakın. Gireceğiniz YKS'nin tüm yıl girdiğiniz denemelerden farklı olmayacağını kendinize hatırlatın," dedi. Son olarak, sınav giriş belgenizi ve kimliğinizi bir gün önce hazırlayıp, sınav sabahı görebileceğiniz bir yere koymanız gerektiğini ekledi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024