Öğrenciler Anadolu Park’ta düzenlenen Bahar Şenliği ile gönüllerince eğlendi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Öğrenciler Anadolu Park’ta düzenlenen Bahar Şenliği ile gönüllerince eğlendi

Öğrenciler Anadolu Park’ta düzenlenen Bahar Şenliği ile gönüllerince eğlendi
Yayınlama: 24 Mayıs 2024 Cuma - 2.166
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tarafından Bahar Şenliği 2024 kapsamında düzenlenen “Öğrenci Panayırı ve Uluslararası Öğrenci Kültür Günü”, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Anadolu Park’ta gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Bahar Şenliği’ne Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Ali Resul Usül, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Rektör Erdal: “Kampüsümüz hepimizin kampüsü”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal “Öğrenci Panayırı ve Uluslararası Öğrenci Kültür Günü” kapsamında duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Bugün Üniversitemizde Bahar Şenlikleri başladı. Birinci günümüze Uluslararası Kültür Günü olarak başladık. Uluslararası öğrencilerimiz kendi kültürlerini, dillerini, çeşitliliklerini ve mutfaklarını aktarmak adına stantlarını kurdular ve diğer öğrencilerimizle paylaşıyorlar. Müzik ve dans etkinliklerimizle de kültür paylaşımlarını pekiştiriyorlar. Bahar Şenlikleri bizim için çok öğretici bir şenlik olarak devam ediyor. Öğrencilerimizin sosyal ilişkileri için çok faydalı bir etkinlik. Burada herkes ortak paydada buluşuyor. Kampüsümüz hepimizin kampüsü. Farklı grupların bir arada eğlenip öğrenmesi adına bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz.”

2. gün SelfyFest24 ile devam edecek, Gripin öğrencilerle buluşacak

Bahar Şenliğinde açılan stantları ziyaret eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal öğrencilerle yakından ilgilenerek bol bol fotoğraf çektirdi.  Gün boyunca devam eden “Öğrenci Panayırı ve Uluslararası Öğrenci Kültür Günü” etkinliklerinde; Radyo A DJ performansları, uluslararası öğrenci müzik ve dans gösterileri, geleneksel Türk oyunlarından örnekler sergilenirken tanıtım stantlarında öğrenciler ülkelerine özgü lezzetlerin ikramını gerçekleştirdiler.

Bahar Şenliklerinin ilk gününün sonunda Onur Sevigen konseri yine Anadolu Parkta gerçekleştirildi. Bahar Şenliğinin ikinci gününde ise SelfyFest24’ile basketbol turnuvası ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek. İkinci gün sonunda Gripin öğrencilerle bir araya gelecek.   

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024