Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi

Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi
Yayınlama: 20 Mayıs 2024 Pazartesi - 2.360
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan Sürdürülebilir Tarımsal Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması Projesi’nin alt projesi olan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında tüketici eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Odunpazarı İlçesi Vadişehir Mahallesi'nde bulunan Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu'nda eğitim düzenlendi.

Eğitime 3. sınıf öğrencilerinin yanı sıra, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammet Gümüş, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Okul Müdürü Ahmet Kocabey ile Müdür Yardımcıları ve Sınıf Öğretmenleri katıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Organik Tarım Biriminde görevli Muazzez Günay tarafından verilen eğitimde, organik tarımın ne olduğu, neden böyle bir üretime gerek duyulduğu ve organik ürünlerin nasıl tanınabileceği gibi konularda bilgi verildi. Ayrıca, organik ürünlerin etiketlerinde bulunması zorunlu olan logo tanıtıldı. Eğitim sonunda öğrencilere logo baskılı çeşitli hediyeler ile Eskişehir'de faaliyet gösteren ve organik tarım birimince denetimi yapılan süt fabrikasının organik sütlerinden dağıtıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, organik tarımın yaygınlaştırılması ve bilinçli tüketimin artırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024