Anadolu Üniversitesi’nden Küresel Eğitime Yeni Bir Katkı Daha - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi’nden Küresel Eğitime Yeni Bir Katkı Daha

Anadolu Üniversitesi’nden Küresel Eğitime Yeni Bir Katkı Daha
Yayınlama: 16 Mayıs 2024 Perşembe - 5.248
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eğitim ve Planlama Sorumlusu ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve Dr. Abdullah Saykılı, TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi, Arizona State Üniversitesi ve Northern Arizona Üniversitesi'nden uzmanların işbirliğiyle geliştirdiği "Technology-Enhanced Language Learning" (TELL-MOOC) adlı Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders (Massive Open Online Course) ile Türkiye’de alanında ilk ve dünyada sayılı yenilikçi eğitim projeleri arasında yer almasıyla önemli bir başarıya imza atmıştır.

Yabancı dil eğitimine ilişkin güncel teknolojileri barındıran bu yenilikçi ders, İngilizce öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının tekno-pedagojik yeterliklerini geliştirmeyi hedeflemektedir. İngilizce öğretmenlerine ve öğretmen adaylarına ücretsiz olarak sunulan TELL-MOOC; Teknolojiyle Zenginleştirilmiş Dil Öğreniminin Temelleri, Yabancı Dil Eğitiminde Etkileşimli Web Teknolojileri, Yabancı Dil Eğitiminde Üretken Yapay Zeka ve Dil Öğrenme Deneyimlerinin Değerlendirilmesi gibi yenilikçi tekno-pedagojik yaklaşımları ele almaktadır. Ayrıca ders, katılımcılarına dünyanın çeşitli bölgelerinden dil eğitimcileriyle etkileşime girerek profesyonel ağlarını genişletme ve iyi örneklerden öğrenme fırsatı sunmaktadır.

Dr. Abdullah Saykılı’nın liderliğinde geliştirilen TELL-MOOC, Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye, Japonya'dan Kamboçya'ya, İtalya'dan Endonezya'ya, Güney Afrika'dan Kazakistan'a kadar 40 farklı ülkeden yaklaşık 800 katılımcı tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bu geniş katılımcı kitlesi, dersin küresel bir etkiye sahip olduğunu ve eğitimcilerin tekno-pedagojik yeterliliklerini artırmada önemli bir kaynak haline geldiğini göstermektedir.

Anadolu Üniversitesi’nin 40 yılı aşkın açık ve uzaktan öğrenme deneyiminin bir yansıması olarak geliştirilen bu yenilikçi ders, Üniversitemizin "Yaşamboyu Öğrenme Odaklı Bir Dünya Üniversitesi Olma" vizyonuna önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu proje, Anadolu Üniversitesi'nin bölgesindeki ve dünya genelindeki eğitimcilere erişimini artırarak, Üniversitemizin küresel eğitimdeki rolününü bir kez daha vurgulamaktadır.

Dr. Abdullah Saykılı, sosyal-yapılandırmacı bir anlayışla Sorgulayıcı Öğrenme Toplulukları (Community of Inquiry), Teknolojik-Pedagojik-Alan Bilgisi (TPACK) pedagojik kuramsal çerçeveleri tabanlı olarak geliştirilen bu dersin başarısının, uluslararası işbirliği ve yenilikçi eğitim yöntemlerinin birleşimi sayesinde mümkün olduğunu belirterek, tüm katılımcılara teşekkürlerini sunmuştur.

TELL-MOOC Dersleri 13 Mayıs – 24 Haziran 2024 tarihleri arasında yürütülecek olup, tüm yabancı dil öğretmenlerinin katılımına açıktır. Yabancı dil eğitmenleri haber metninde yer alan bağlantıya tıklayarak veya karekodu (QR) mobil cihazlarından tarayarak derse kayıt yaptırabilirler.

Anadolu Üniversitesi, bu tür projelerle eğitim alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeye ve küresel düzeyde eğitimcilerin eğitimine destek olmaya devam edecektir.

Derse Kayıt İçin: https://canvas.instructure.com/enroll/KK8AEC

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024