Kurban Bayramı’nda Güvenli Sürüş İçin Continental’den Tavsiyeler - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Otomobil-Motorsiklet

Kurban Bayramı’nda Güvenli Sürüş İçin Continental’den Tavsiyeler

Kurban Bayramı’nda Güvenli Sürüş İçin Continental’den Tavsiyeler
Yayınlama: 14 Haziran 2024 Cuma - 4.038
A+
A-

Kurban Bayramı’nda sevdiklerimizi ziyaret etmek veya tatil yapmak amacıyla yola çıkıyoruz. Seyahat öncesi araç ve lastik bakımı ihmal edildiğinde; yolculuk sırasında ise trafik kurallarına ve güvenli sürüş tekniklerine uyulmadığında kazalar yaşanabiliyor. Continental, Kurban Bayramı öncesi güvenli bir seyahatin ipuçlarını paylaşıyor.

Kurban Bayramı tatilinde uzun yola çıkmayı planlayan sürücülerin, güvenli bir yolculuk için araç ve lastik bakımlarını ihmal etmemeleri gerekiyor. Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, sürüş güvenliğini artırmak amacıyla önemli hatırlatmalarda bulunuyor. Continental, sürücülere rot balans ayarı ve lastik basıncı gibi kontrolleri mutlaka yaptırmalarını öneriyor. Ayrıca aracın yağ seviyesinin ve filtresinin, fren sisteminin yani fren balatalarının, disklerinin ve fren hidroliğinin kontrolünün ihmal edilmemesi gerekiyor.  

Acil bir durum için ilkyardım çantası, yangın söndürücü, yedek lastik, takviye suyu ve yağ gibi ekipmanların da hazır bulundurulmasının şart olduğuna dikkat çeken Continental’in sürücülere diğer önerileri şöyle sıralanıyor:

  • Uyku ve Beslenme: Seyahat sırasında dinlenmiş ve dinç olmanız önemlidir. Bu nedenle Seyahate çıkmadan önce yeterince uyuyun ve ağır yiyecekler tüketmekten kaçının.
  • Kıyafet Seçimi: Rahat, sizi sıkmayan ve terletmeyen kıyafetler tercih edin.
  • Otoyol Hipnozu: Uzun süre yola bakmak, otoyol hipnozuna yol açabilir. Gözleriniz bir noktaya takılırsa ve göz kapaklarınız ağırlaşmaya başlarsa, aracı güvenli bir yerde durdurup dinlenin veya mümkünse şoför değiştirin.
  • Mola: Kısa da olsa, iki saatte bir mola verin. Seyahat esnasında dinlediğiniz müziği ara ara değiştirin ve camı açarak temiz hava alın. Bu, dikkatinizi artırır.
  • Hız ve Güvenlik: Hız limitlerine uyun, takip mesafenizi koruyun ve emniyet kemeri takın. Arka koltukta oturanların da emniyet kemerlerini takmalarını sağlayın.
  • Sürüş Rutini: Sürüş sırasında su, çay, kahve içerek veya bir şeyler atıştırarak rutinden çıkın. Ancak mola yerlerinde ağır ve sindirimi zor yiyeceklerden kaçının.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024