Türk Hava Kurumu’ndan Kurban Derisi teşekkürü - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Yaşam

Türk Hava Kurumu’ndan Kurban Derisi teşekkürü

Türk Hava Kurumu’ndan Kurban Derisi teşekkürü
Yayınlama: 21 Haziran 2024 Cuma - 6.506
A+
A-

Cumhuriyet'in  ilanından  kısa  bir  süre  sonra  Büyük  Önder  Mustafa  Kemal  Atatürk'ün emirleriyle  kurulan  Türk  Hava  Kurumu  (THK);  Türkiye'de  havacılık  sanayisini  kurmak, havacılığın  askeri,  ekonomik,  sosyal  ve  siyasal  önemini  anlatmak,  askeri,  sivil,  sportif  ve turistik  havacılığın  gelişmesini  sağlamak  amacıyla  dün  olduğu  gibi  bugün  de  aynı  azim  ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.

Başkan  Çalışkan  yaptığı  açıklamada  ‘Geçtiğimiz  günlerde  tüm  İslam  Âleminin  idrak  ettiği Kurban Bayramı münasebetiyle Türk Hava Kurumu  Eskişehir Şube Başkanlığınca  20.700  kg Sığır Derisi, 9656 adet Koyun Derisi ve 344 adet  Keçi Derisi toplanmıştır. Eskişehir ili olarak önceki yıllara göre kurban derisi toplamada katlanarak giden bir artış gözlenmektedir. Bu sayı Eskişehir  ölçeğinde  önemli  bir  rakamdır  ve  aynı  zamanda  şehir  halkının  kuruma  duyduğu güvenin göstergesidir.  Başta  resmi  kurum ve  kuruluşlar  olmak üzere belediyeler  ile Eskişehir halkı  her  zaman  olduğu  gibi  bu Kurban  Bayramı’nda  da  hassasiyetini  ortaya  koymuş  ve kurban derisi bağışlarını Türk Hava Kurumu’ndan yana kullanmıştır.

Bu  vesileyle  kurumumuza olan  güvenleri  sonucu  deri  bağışında  bulunan  Eskişehir  halkına, deri toplama  çalışmamıza destek veren kurum ve kuruluşlara, THK  Eskişehir Şube Başkanı olarak yönetim kurulum adına sonsuz teşekkürü borç bilirim.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024