Halk lokantası bugün açılıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Halk lokantası bugün açılıyor

Halk lokantası bugün açılıyor
Yayınlama: 24 Eylül 2024 Salı - 737
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Ayşe Ünlüce seçimlerden önce 70 üzerinde proje sözü vermişti. Verdigi sözler arasında yer alan başlıklarda şu zamana kadar bir gelişme olmazken sözler arasında yer almayan Halk Lokantası projesini hayata geçirdi. Günde 3 saat açık olacak olan lokantada şuanki belirtilen fiyat 65 lira. Ancak lokanta yemek yemek için lokantaya gelmek isterseniz ödeyeceğiniz yol ücreti 40 TL. 

24 Haziranda açılacak olan Halk Lokantasından bir gün önce toplu ulaşımda zamlı tarife pazartesi günü uygulanmaya başladı. Tam ücret 20 TL oldu.  Öğrencilere yönelik indirimli Eskart fiyatı 10 TL’ye yükseltilmiştir. Ayrıca, aktarma bedeli 1,50 TL olarak düzenlendi.

Günde 3 saat hizmet verecek olan Halk Lokantasında pazartesi günü halkın girmesine izin verilmeyerek özel konuklara hizmet verildi. 

Konuyla ilgili bize ulaşan vatandaş şu ifadeleri kullandı:

"Selamün aleyküm, bugün halk lokantasındaki yemek özel misafirlere imiş,
menü de,1-ezogelin çorba 2-et sote 3-pilav 4- karışık salata varmış 65₺ ye,
Ama bizi bugün almadılar,bugün özel kişilere imiş , yarın saat 12 ile 15 arası halka açılacak mış
Yarın da et olacak mı halka bakacaz, yoksa kuru nohut pilav mı?

Halk lokantasının açılacağını duyan vatandaşlar her ay otomatik zam yapılan Şebeke Suyuna uygulanan zamların da halk için geri çekilmesini istediler. Bazı vatandaşlar şuan aylık su giderlerinin doğalgaz ve elektrik faturasını geçtiğine dikkat çekerek halkı düşenüyorlarsa bu konuda da bir adım atsınlar yorumlarını yapıyorlar. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024