Eskişehir’de Toki konutları hak sahiplerine teslim edildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Toki konutları hak sahiplerine teslim edildi

Eskişehir’de Toki konutları hak sahiplerine teslim edildi
Yayınlama: 21 Eylül 2024 Cumartesi - 461
A+
A-

Eskişehir'de yapımı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan davalar nedeniyle 3,5 yılgeciktirilen Toki konutlarında gecikmeli mutlu son yaşandı. 428 sosyal konut teslim edildi.

İlk etapta 5 bin konutluk olarak projelendirilen Sosyal Konut projesi belediyelerin açtığı davalar sonrasında inşaat 3,5 yıl gecikti. Bu gecikmenin yanı sıra belediyelerin müdahalesi nedeniyle yapılacak konut sayısında da 2 bin konut azaltıldı. Gecikme nedeniyle mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini ise yine TOKİ gidererek konut teslimleri başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Eskişehir Odunpazarı ilçesinde yapımına başlanan 428 adet sosyal konut tamamlandı.

Tamamlanan konutlar, 20 Eylül 2024 tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edildi..

Yatay mimari anlayışıyla yapılan konutlar; radye temel üzerine, tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi.

Eskişehir Odunpazarı Mamuca 2. Etap 428 konut projesinde, 14 bloktan oluşan 2+1 nitelikli 168 daire ve 11 bloktan oluşan 2+1 / 3+1 nitelikli 260 daire bulunuyor.

300 kişilik 1 adet cami ile 14 dükkânlık 1 adet ticaret merkezinin bulunduğu proje, toplam 25 bloktan oluşuyor.

Kamelyaların, çocuk oyun alanlarının ve yeşil alanların bulunuyor.


"Mamuca’daki TOKİ konutları Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyu mahkemeye taşımasından kaynaklı bir durumdur. Üstelik 2000’den fazla konutun eksik yapılmasına da neden olmuşlardır. Orta ve alt gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması amacıyla yapılmış bir projedir. Hedefimizde ülkemizde 500 bin konuta ulaşmaktır. 250 bin konut da yapılmış durumdadır. Eskişehir’deki gecikmenin vebali CHP’li belediyelere aittir."

Eskişehir kamuoyunun da yakından takip ettiği konu ile ilgili mahkemeyi kaybeden Odunpazarı Belediyesi yine de başlayan inşaatı mühürlemeye bile kalkmış ancak yetkisiz mühürleme girişimleri de başarılı olamamıştı.

Kazım Kurt Başlamasını Engellediği Toki İnşaatını Mühürlemek İstedi

Ancak bu gecikmeler sonrasında hak sahibi olan vatandaşlar Toki konut sahibi olma şartlarındaki yapılan değişiklikler nedeniyle yine mağdur oldular. Vatandaşların mağduriyetini hiç ilgileri yokmuş gibi kenardan izleyen inşaatları geciktiren Odunpazarı ve Büyükşehir belediyesinin aksine ittifak ortakları İyi Partililer sahneye çıkarak yaşananları görmezden gelerek TOKİ’yi hedef alan açıklamalar yaptılar.

 

TOKİ Projesi Belediyelerin Açtığı Davalar Nedeni İle Başlamamış




Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024