GÖZLERİMDİR KALEMİM..! (Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği) - Eskişehir Balyoz Haber

Hüseyin GÜVEN

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN

GÖZLERİMDİR KALEMİM..! (Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği)

GÖZLERİMDİR KALEMİM..! (Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği)
Yayınlama: 24 Aralık 2011 Cumartesi - 17.568
A+
A-

Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği 450 üyesi olan etkili bir dernek. Başkanı da Hüseyin Gencer. Amaçlarını; STK’larda teşkilatlanmak, söz hakkı elde etmek, fabrikalarda çalışan üyeler ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunarak kaynaşmayı sağlamak. Ayrıca işçi haklarını savunmak olarak açıklıyorlar.

***

Derneğin geleneksel aşure günü yapıldı. Tam anlamıyla gövde gösterisi vardı o gün. Dernek Başkanı Hüseyin Gencer ve yönetimi göreve yeni gelmiş olmalarına rağmen, camiayı bir araya getirmeyi başarmış. Davetlilere ilgisi ve cemiyet hâkimiyeti takdire şayan.

***

Aşure’ye, MHP Eskişehir İl Başkanı Suat Ülkütanır, yönetim kurulu üyeleri, merkez ve Odunpazarı Ülkü Ocakları, il, ilçe kadın kolları, Eskişehir Ülkü Ocağı ilk kurucusu, İl eski Başkanı Ö. Osman Yeler, Fatımatüzzehra Kıraç, Lütfiye Öztetik, Türk Metal-İş Sendikası Arçelik Baştemsilcisi Mustafa Üzengi, Bülent Uçarsu, Ayhan Çavuşoğlu, üyeler ve çeşitli STK’lar katıldı.

***

En dikkat çeken isim, MHP’nin Eskişehir’de etkili ismi Ö.Osman Yeler hoca oldu. Sohbeti, birikimi ve anıları ile güne damgasını vurdu. Bu arada bir hatırlatmada bulunalım, Ö.Osman Yeler 31 Aralık gecesi Eskişehir Ülkü Ocakları’nda sohbette bulunacak.

***

Mihalıççık OEDAŞ şikâyetleri yoğunlaştı. Yetkililere ulaşmaya çalıştık. Mesaj bıraktık ama nafile, çözüm yok. Merkez adres gösteriliyor. Bir vatandaşın, Yaylayolu Sokak’taki lambanın değiştirilmesi için yaptığı başvuruyu bile “Şu an elimizde yok” diyerek geri çeviren bir anlayış. Aldığımız bilgilere göre cami, okul, cadde ve sokaklardaki lambalarda tasarrufa gidilecekmiş. Demiştik ya, özelleşti ama güzelleşmedi diye. Yorum sizlerin.

***

Mihalıççık Halk Eğitim Müdürlüğü binası bu yaz tadilata alındı. Tadilat haberlerini duyurmuştuk. İl Milli Eğitim’in burada katkısı büyük. Tadilat öncesi ve sonrasında bazı problemlerin olduğu biliyoruz. Bunları sonra yazacağız. Örneğin son 5 yıl müfettiş dahi gelip incelememiş. Ödenek çıkartılmış. Yeterli gelmemiş olacak ki tadilat sonrası binanın saçakları bile yapılmamış. Hatta badana boyası bile ödenek harici yapılmış. İddialara göre müteahhit zamanından önce gitmiş.

***

Ayrıca, geçmiş yıllarda, Pratik Kız Sanat Okulu’nun lojmanı ve sonra biçki dikiş kursu olarak kullanılan ek binasının durumu içler acısı. Depo olarak kullanılıyor. Tadilattan nasibini almamış olması hayli ilginç. İlçemizdeki Halk Eğitim Müdürlüğü’nün önemini anlatmamıza gerek yok. Eğitimler, kalifiye elemanların topluma kazandırılması ve istihdamı için önemli ve bir o kadarda gerekli.

***

İlçemizde yıllardır Truva toplantıları yapılıyor. Ve kravatsız. Aynaya baktığında yüzünü göremeyenler, Neronlar, brütüsler kimi ararsan var. Günü geldiğinde sayfalar açılacak elbet. Küçümseme kimseyi, noktada küçüktür ama bitirir cümleyi diye boşuna dememişler. Her isteyenin istediğini yapabileceğini sandığı düzen bitti bitecek

Ves’selam…





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024