Ticaret Odası Kimi Kandırıyor? - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Ticaret Odası Kimi Kandırıyor?

Ticaret Odası Kimi Kandırıyor?
Yayınlama: 20 Temmuz 2007 Cuma - 14.975
A+
A-

Ticaret Odası’nın üyeleri arasında yaptığı ayrımcılık yetmiyormuş gibi birde halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Ticaret odası web sitesinde Yerel Basın başlığı altında haber verme misyonu olmayan bir web sitesi yerel basın kuruluşu gibi gösterilerek halkımız yanlış bilgilendirilmektedir. Burada yapılanlar hem basın emekçilerine, hem de kanunlara karşı gelmektedir.

Yaptığımız araştırmada Eskişehir Valiliği Basın Bürosuna ve Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosuna internet yayın yapmak için hiçbir web sitesi adına başvuru bulunmadığı görülmüştür. Kaldı ki adı geçen web sitesinin habercilik misyonu adına yaptığı bir şey de söz konusu değildir.

Web yazılım üzerine çalışmakta olan firmamızın kurucusu olan ben de bir Basın Yayın mezunu olarak ve yerel gazetelerde muhabirlik gibi çeşitli kademelerde çalışmış bir Basın Emekçisi olarak Ticaret Odasının bu uygulamasının kanuni bir hükmü olmayan bir adresi YEREL BASIN olarak göstermesinin hem BASIN EMEKÇİLERİNİ ve habercilik adına harcadıkları emeklerine, hem de BASIN KURULUŞLARI sahiplerinin bu ulvi görevi yapmak adına kabul ettikleri tüm basın meslek ilkeleri ve süreli ve süresiz yayınları çıkarmak için düzenlenmiş olan kanunları hiçe saydığını görüyorum.

Ne yazık ki bizleri aidat toplamak için bir gelir kapısı olarak gören Ticaret Odası her zamanki ayrımcılığını göstermektedir. Zira söz konusu web sitesinin içeriği kesinlikle haber vermek gibi bir yönde olmamakla birlikte bu konuda Eskişehir de yayın yapan ve günlük 30 bin sayfa gösterimi gibi bir rakama ulaşan bizim sitemiz ve yine başka yayıncılar tarafından işletilen Eskişehir sitelerine haksız bir ayrımcılık yapılmaktadır.

Daha önceden de bizler Ticaret Odasını bu şekilde bir ayrımcılık yaptıkları ve Resmi Anlamda yayın kuruluşu olarak görünmeyen bir siteyi bu başlıkla gösterdiklerini bildirmiş ve uyarmıştık. Bu uyarımız sonunda bu başlık altında sadece resmi olarak yayınlanmakta olan gazetelerin sitelerini link verilirken bu site geçen sürede tekrar bu listeye eklendi...

Bu ayrımcılığı kim neden yapıyor? Neden süreç içinde bu site bu listeye ekleniyor. Ticaret Odası basın kanunu kendimi yazmaya karar verdi. Basın kuruluşu olmak için kriterleri onlar mı belirliyorlar. Siz basın mensuplarından kendi mesleğinize sahip çıkmanızı ve bu yazımızı yayınlamanızı bekliyoruz.... Ticaret Odası yerel bir gazetenin haberlerini yayınlamaktan başka haber ile ilgisi olmayan bir siteyi sizlerle aynı kefeye koyuyor... Siz basın emekçilerinin harcadıkları emekleri, kurumunuzun sahibinin taşıdığı hukuki ve sosyal sorumlulukları taşımak gibi zorunluluğu olmayan bir siteyi sizinle aynı kefeye koyuyor....

 

Ticaret odası kimin kuruluşudur... bu haksız uygulamayı ne zaman sonlandıracaktır...

Neden basın kuruluşları bir web sitesi ile aynı kefeye konularak lanse ediliyor...

Bizler eskisehirgundem.com sitesi için Yayın İzin belgesi almak istediğimizi yetkili mercilere bildirmişken bir yanıt alamadık. Açıkçasıda yerel basın olduğumuzu da iddea etmiyoruz. Biz insanlara kendi penceremizden yakalayabildiklerimizi göstermeye çalışıyoruz. Onların yorumlarını almaya, konuşmalarını, düşüncelerini öğrenmeye çalışıyoruz.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar bizim derdimizin o listede yer almamız olarak algılayabilirler. Ama durum net olarak ortadadır. Burada kanunu olarak yerel basın sayılmayan bir site ETO tarafından insanlara Yerel Basın adı ile duyurulmaktadır.

Bu yanlış uygulamadan eminim ki yöneticilerin haberi yoktur. Zira biz bu durumu bildirdiğimizde bu listeyi düzeltmişlerdi. Ancak ne olduysa biri bu listeyi tekrar düzenledi... Çıkarları nedir bu listeye bu listede olmaması gereken bir ismi koyarak... Bunun yanıtı da veren biri çıkar belki...





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024