Bu ne perhiz! - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Bu ne perhiz!

Bu ne perhiz!
Yayınlama: 5 Temmuz 2007 Perşembe - 14.309
A+
A-

Büyükşehir yine kendiyle çelişiyor!

 

Büyükşehir Belediyesine bağlı ESKİ kendi yönetmelikleriyle çelişen bir uygulama içinde. Bunun nedenini merak etmemek elde değil.

Zira yönetmeliklerinde, içme suyu göleti yakınlarına (100 m) her hangi bir yapının yapılmaması gerekiyor. Bunun sağlık anlamında ileride çeşitli sorunlar doğurması olası. Ayrıca ESKİ’nin yapımını üstlendiği  anfi tiyatro için tabi olduğu 2560 sayılı kanun ve eklerinde böyle bir yükümlülüğü söz konusu değil.

 

Bunların yanında, yapılan harcamalar 5018 nolu Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda yer alan Mali Saydamlık (Madde:7) ve Hesap Verme Sorumluluğu (Madde:8) maddelerine aykırı.

 

Gölet üstündeki yapılaşma yeni Türk Ceza Kanununda Çevreye Karşı İşlenen Suçlar bölümünde İmar Kirliliğine Neden Olma, madde:184’e göre suç teşkil etmekte.

 

Tüm bunlarla ilgili olarak ESKİ’yi bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Açıkcası kamuoyunda bu konuda insanlar yakında konuşmaya ve fısıltı gazetesi tekrar fısıldamaya başlamadan bu çelişkinin yaşanma nedenleri ve gerekçelerinin Eskişehirlilerle paylaşılması gerekiyor.

 

Elbette sanata ve sanat eserlerine karşı değiliz. Ancak yapılan uygulamaların insan sağlığını etkileyecek nedenlere sebep olma olasılığı ve tabii kendi yönetmeliklerini görmezden geliyor olmaları bizleri şaşırtmaktadır.






Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024