Büyükerşen’in en zor seçimi olsa gerek! - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Büyükerşen’in en zor seçimi olsa gerek!

Büyükerşen’in en zor seçimi olsa gerek!
Yayınlama: 22 Ağustos 2023 Salı - 2.134
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’i sarsan açıklamalar yapan İyi Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun sözlerine yanıt vermek adına bir televizyon programına bağlanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamalarla televizyon programında ki gazetecileri de şaşırttı. Bir gazeteci yaptığı açıklamalar ile “efsane olmadığını kanıtladı” derken, diğer gazetecilerde “Eskişehir uzaktan farklı görünüyor ama çok ciddi siyasi çekişmeler varmış” yorumları yaptılar.

1999 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin başındaki isim olan Yılmaz Büyükerşen belki de bugüne kadar bu kadar net eleştirilmemişti. Hem de ittifak ortakları tarafından bu eleştirilerin yapılması “Kral çıplaktır” diye haykırmaktı adeta. Kral durum karşısında ne yapacağın şaşırdı. Zira kendini eleştirebilecek neredeyse kimseyi bırakmamıştı şehirde. Ederi neyse ona göre susturmuştu herkesi. Ancak sonunda biri çıkıp yüksek sesle kamu vicdanındakileri yüksek perdeden söyleyivermişti.

Tüm bunlar sonrasında alışkın olmadığı durum karşısında tecrübeleri yetersiz kalmış adeta halk arasındaki tabirle ışık yemiş tavşan gibi dona kalmıştı. O panikle açıklamalar yapayım derken şirazesi kayıvermişti ifadelerin. Duyum adı altında iftiraları sıralayıverdi, yılları karıştırıp olayları doğru dürüst hatırlamadığını ortaya koydu, hızını alamayıp kendi partisinin belediye başkanlarına saydırdı adeta. Açıkçası ne yapacağını şaşırmış halde her zaman yaptığı gibi algılarla durumu kotarma peşine düştü ardından, bulabildiği İyi Partiliyle alakası alakasız birkaç kişi toplayıp, büyük olasılıkla da belediyenin bütçesinden bir yemek organize etti. Ardından “İyi Partiden Büyükerşen”e destek” diye servis etti kamuoyuna. Ama ok yaydan çoktan çıkmıştı bile.. İyi Partiden “Bunların İyi Partiyle alakası yok” şeklinde daha da sert ifadelerle tekrar susturuldu.

Elinde en son yaptığı algısı da patlayan Büyükerşen, Ankara kulislerindeki İyi Partililerin yerel seçimlerde ittifak yapmak istemedikleri söylentilerinden sonra bu konuda sessizliğe büründü.

90 yaşına yaklaşmışken, CHP kanadındaki değişim tartışmaları sürerken Büyükerşen kendisi için en zor seçime doğru gittiğinin farkına vardı. Son 3 dönemdir her hangi bir dişe dokunur faaliyet yapmadan hatta seçimlere tek bir vaat bile sunmadan giren Büyükerşen bu kez seçimler öncesinde yeni taktikler geliştirmek zorunda olduğunu hissederek Büyükşehir belediyesinin yıllardır yapmadığı hizmetleri yapmaya karar verdi.

Geçtiğimiz gün Büyükşehir belediyesi olarak safları sıkı tutmak adına olsa gerek gazetecilerle piknik yaptılar. 10 yıldır her ay bütçelerini aldıkları ilçelerin mevcudiyetini hatırlar oldular. Trafik sorunun çözmek için gökten melek inmesini beklemek yerine çalışma yapılabileceğini fark ettiler. Üst yapı sorunlarının varlığından bir anda haberdar olup yıllardır çukurdan geçilmeyen yolları asfaltlamaya başladılar.

Şuan bu çırpınışları görünce aklıma “Umudumuz Şaban” filmindeki efsane diyaloglardan biri geldi. “Ringo zor durumda”.. Büyükerşen hiç olmadığı kadar sıkıntılı bir durumda görünüyor. Aday olmama şansı yok gibi. Aday olursa büyük ihtimal İyi Parti desteğini de alamayacak gibi görünüyor. Yaşının 90’a yaklaşmış olması, son dönemlerde belediye meclislerinde bile görünmüyor olması, son 3 dönemde dişe dokunur birşeyler yapmamış olması gibi bir çok konuda eleştirilen Büyükerşen bu kez seçime geçmiş dönemlere göre çok zor şartlarda girecek. Kendisi de bunun farkında ve bu büyükşehir belediyesinin hareketli halinin durumunun nedeni bu. Son kozu olarak yıllardır sunmadığı hizmetleri sunarak göz boyamaya devam etmekten başka şansı yok. Elbette son 25 yılını bu anlayış yüzünden bir çok alanda kayıp yaşayan Eskişehir için de belki de köprüden önceki son çıkış. Seçimlerin arifesindeki göz boyamalara kanarak tekrar bir 5 yıl daha yitirmek mi, yoksa bu “Ben yaptım oldu” diyen statükoyla devam ederek kronik sorunlarla 5 yıl daha yaşamak mı?

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024