Mucizeler Ülkesi - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Mucizeler Ülkesi

Mucizeler Ülkesi
Yayınlama: 27 Mayıs 2008 Salı - 16.056
A+
A-

Sanırım hepiniz en azından bir kez de olsa Kanal 1 de yayınlanan Mucizeler Gecesi programını izlemişsinizdir.

Evet gerçekten enteresan yetenekleri olan insanları gördük bu programda. Her seferinde sunucunun en son anonsu da kulaklarınızda yankılanıyordur “Mucize Adam...” deyişi. Evet bu hafta bu program yayın dönemini bitirdi. Yine gerçekten ilginç insanlar ve ilginç showlar vardı bu bölümde de.

Programın ardından aklıma mucizeler ülkesi diye nitelendirdiğim Türkiye geldi. Türkiye’de yaşanan mucizeler geldi... Mesela yeni yayın döneminde programın ilk konuğunu düşündüm. Askeri ücretle çalışan, 3 çocuğunu okutan ve kira ödeyen vatandaş. Evet gerçekten şuana kadar çıkan tüm o kadar ilginç özelliği olan insan içinde sanırım en çok dikkat çeken o olurdu. Yani aramızda bizlerle yaşayan ve görmezden geldiğimiz Askeri Ücretli çalışan.

 

Peki daha neler olabilirdi bu programda konuk... Yıllar boyunca vatandaşlık görevlerini sonuna kadar yerine getiren ancak vatandaşlık hizmetlerinden yararlanamanlardan birisi. Mesela, tesettürlü olduğu için okuma hakkı elinden alınan biri. Tüm bunların farkında olan ve askerde şehit düşen bu vatandaşın kardeşi... Tüm bunların karşısında vatan sağolsun diyebilen bunların anne ve babası... Evet bunlarda mucize insanlar olarak gösterilebilirdi. Saflıkları, temizlikleri, fedakarlıkları ile devletini, milletini seven ve her türlü görevi canını verme pahasına da olsa yerine getirenler. Bunlarda mucize insanlar değiller miydi?

 

Ya diğer mucizeler... Devlet memuru maaşı ile villalar, katlar, son model lüks arabalar alanlar. Peki ya bunlarda mucize insanlar değiller mi? Şapkadan tavşan çıkarır gibi memur maaşları ile neler neler çıkarmamışlar mı? Bunlarda programda mutlaka yer almalı.

 

Ya peki gözümüzün içine bakarak yıllardır yalan söylemeyi becerebilenler. Bunlarda yalan söyleme üzerine mucizeler yaratmadılar mı? Yada onları dinleyip yalan söylediğini bilen ve onları alkışlayanlar en iyi oyunculuk rolünü yaparak oscarlık oyunculara taş çıkarıp mucizelerini kanıtlamadılar mı?

 

Peki ya maske ardında saklananlar? Şucu, bucu diye ortalıkta dolanıp kendi çıkarları için bir çok değeri kendilerinin saymadılar mı?  Kendilerinin gibi gösterip bunları bizleri dolandırarak mucizeler yaratmadılar mı çıkarları uğruna? Bunlarda bu programda mutlaka olmalı.

 

Kanunların açıklarını tek tek arayanlar ve bunları hortumculukta kullananlar bunlar mucize eseri yakalanmadan lüks ve sefa ile yaşamadılar mı?

 

Başkasının kanını kendi akıtmış gibi gösteren ve bunun üstünden kendi ön planda çıkaranlar ya bunlar mucize eseri bir hep kahraman sanılmadılar mı?

 

Başkalarının ürettiğini kendi yapmış gibi gösterenler, teknolojinin bilmem necesini kendi keşfetmiş gibi yabancıların yaptıklarını kendi keşifleri gibi anlatanlar. Prestij diye toplama yapanlar... Bunlarda en iyi görünme mucizesini başarmadılar mı?

 

Ne mucizeler yaşanıyor aslında değil mi? Mucize kadınlar, mucize erkekler. Koca bir sezonluk programa malzeme bulmayı başardık görüyorsunuz. O kadar çok mucize var ki etrafımızda yaşanan. Dünyadan birilerini getirip göstermeye gerek bile yok aslında.. Asıl mucize içimizde...

 

Sadece bakmasını ve görmesini bilmek yeterli...





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024