Terör, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu! - Eskişehir Balyoz Haber

Konuk Yazar

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Terör, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu!

Terör, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu!
Yayınlama: 23 Haziran 2010 Çarşamba - 12.113
A+
A-

Son günlerde terör saldırıları arttı. Milletçe birlik ve beraberlik içinde bulunmamız gereken günlerde, muhalefet partileri liderlerinin yaptıkları açıklamalar, milletimizin büyük bölümünü PKK saldırıları kadar üzdü.

MHP’ye milletin güveni artık kalmadı. Çünkü Bahçeli’nin takındığı tavır, kan dökmeye, kanı kanla yıkamaya, şiddeti ve baskıyı arttırmaya dayalı. Olağanüstü Hal isteyerek PKK’nın ekmeğine tereyağ sürüyor. Bilerek yapmadığına inanmak istiyorum!

Bahçeli, PKK’nın saldırıları neden arttırdığını anlamamış, bilmiyormuş gibi görünüyor. MHP gibi bir partinin genel başkanı olan bir kişi adına ne yazık!

PKK, açılımı istemiyordu. Bu yüzden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendisinin arka bahçesi olarak gördüğü insanlara yaklaşmasını içine sindiremedi PKK. Doğal müttefik ya da potansiyel teröristlerin arka bahçesi olarak gördükleri Kürt vatandaşların haklarını Türkiye verince, bölgedeki vatandaşların zihninde PKK iyice silikleşmişti. Bölge insanı, kendilerine tanınan bir takım haklardan memnundu. Bölgedeki insanların devlete yanaşmasına PKK daha fazla dayanamadı ve saldırılarını arttırdı. Eğer, Türkiye Bahçeli’nin istediği gibi olağanüstü hal uygularsa, Türkiye devletine karşı yakınlaşmaya başlayan bölge insanı tekrar devletten uzaklaşıp, PKK’ya yaklaşacak!

MHP, Bahçeli’nin öfke aleminde milletin değişik kesimleri arasındaki kin ve nefret tohumlarını bilerek ya da bilmeyerek yeşerterek terör örgütlerini sevindirmekten vazgeçmeli.

CHP’nin yeni lideri Kılıçdaroğlu, yalpalamaya başladı. Bir gün önce “Terörün sebebi açılımdır” dedi, ertesi gün tam tersine “35 yıldır terörü silahla bitirmeye çalıştılar. Akıl yok bunlarda. Kan kanla temizlenmez” açıklaması yaptı. Bu iki açıklama nedeni ile CHP’nin gerçekten net olarak ne düşündüğünü anlama imkanı olmuyor.

Ne Bahçeli ne de Kılıçdaroğlu somut bir örnek sunamıyor. Çünkü seçenekler belli, yapılabilecekler belli. Bu yüzden her iki lider de terör saldırılarından olabildiğince siyasi rant devşirme peşindeler. Bu yüzden de vatandaşın gözünde gittikçe düşüyorlar.

Tabii bir de bu iki lidere, içleri kan ağlarken gülüyorlar.

Bakın Bahçeli’nin terörü bitirmek için çözümü ne: PKK’yı tam anlamıyla bitirmek!

Kılıçdaroğlu’nun çözümü… Maalesef bu konuda bir veri elde etmek mümkün olmadı; adam bugün söylediğini yarın unutuyor ve yepyeni şeyler söylüyor!

Özet: Bu ülkenin birbirine düşmesi için terör örgütüne ihtiyacı yok!

Sezai Şen
Yeni Gün Gazetesi





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024