DEM Partili vekil Cengiz Çandar: Operasyon yaparsa Türkiye’nin burnu sürtülecek - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

DEM Partili vekil Cengiz Çandar: Operasyon yaparsa Türkiye’nin burnu sürtülecek

DEM Partili vekil Cengiz Çandar: Operasyon yaparsa Türkiye’nin burnu sürtülecek
Yayınlama: 21 Mart 2024 Perşembe - 2.971
A+
A-

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar Türkiye'nin Irak'la terör örgütü PKK'ya yönelik yapmayı planladığı büyük operasyon için skandal ifadeler kullandı. Çandar operasyon gerçekleştiği takdirde Türkiye'nin burnunun sürtüleceğini ve PKK ile barış yapmak isteyeceğini söyledi.

Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen güvenlik zirvesi ve Başkan Erdoğan'ın 'Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibariyle komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız.' sözlerinin ardından terör örgütü PKK ve PKK destekçilerini panik sardı.

378 kilometrelik Irak sınırından 30-40 kilometre derinliğe inilerek 'güvenli hat' oluşturulması amaçlanan dev operasyon DEM Parti'yi de rahatsız etti.

"IRAK KÜRDİSTAN'INA SALDIRACAKLAR"

İşte DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar'ın o sözleri;

Bu gibi durumlar Türkiye gibi dış politikasını giderek militarize haline getirmiş, saldırgan eğilimleri yükselmiş ülkelere daha geniş hareket alanı sağıyor. Eğer Türkiye önüne geçilmezse -ki bunu açıkça zaten ülkenin karar vericileri söylüyor - yakında güneye Irak Kürdistan'ına yönelik büyük bir askeri operasyon hazırlığı içerisindeler. Cumhurbaşkanı sürekli olarak Suriye'de 30 Km. güneye inilip orada bir hat kurulması gerektiğini söylüyor.

"TÜRKİYE'NİN BURNU SÜRTÜLECEK"

Bahsettiği yer Rojava. Orada Kürtler yaşıyor. İnsansız topraklar değil. peki barış umudu ne olacak? Dünyada hiçbir şey sürekli olmaz. Sürekli savaş olmaz sürekli barış durumları da oluyor. Birbirleriyle yer değiştiriyor. Savaşın sununda Türkiye bununla bir yere varılmayacağını burnu sürtülerek devlet, anladığı takdirde barış iradesi toplumda ve halkta ve siyasi harekette var olduğu ve seslendirildiği ve bunun peşinden koşulduğu sürece er yada geç barış yoluna Türkiye dönecek.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024