CHP’li Süllü akaryakıt zamlarını eleştirdi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

CHP’li Süllü akaryakıt zamlarını eleştirdi

CHP’li Süllü akaryakıt zamlarını eleştirdi
Yayınlama: 20 Mart 2024 Çarşamba - 2.454
A+
A-

2023 yılında mazor fiyatı 1 yıl içinde 22.61 liradan 41.61 liraya yükselirken, Eskişehirde şebeke suyu 5.29 liradan 21,61 liraya yükseldi. Suya yüzde 400 gibi devasa zam gelmesine rağmen akar yakıt zammı ise yüzde yüzün altında gerçekleşti.

2023 ocak ayından itibaren her ay tüfe oranında ototmatik zam gelen şebeke suyunun fiyatının diğer kalemlere göre bu kadar yüksek artmasına gelen tepkileri duymazdan gelen CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, akaryakıta gelen zamları eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zam yapılmasına yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Süllü, açıklamasında, “Yarından geçerli benzin grubunda 1,50 TL, motorin grubunda ise 1,30 TL fiyat artışı bekleniyor. Fiyat artışıyla benzin ve mazotun litresi yaklaşık 45 TL olacak. Akaryakıt fiyatları dünyada düşerken bizde artıyor. Akaryakıt fiyatına gelen zamlar iğneden ipliğe her şeye yansıyor. Vatandaşlar seçim sonrası gelecekle zamlar nedeniyle endişeli” dedi.

Süllü'nün yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın mart ayından bugüne kadar bir yılda benzine yüzde 105,3, motorine yüzde 99,7 zam geldi. “Oysa dünyada benzin fiyatı yalnızca yüzde 5,4, motorin fiyatı ise yüzde 2,7 arttı” diyen Süllü, “Geçtiğimiz haftaki zamdan sonra yarından geçerli yeni bir zam daha yapılıyor. AKP’nin ısrarcı, yanlış ekonomi politikalarının bedeli çiftçiye, üreticiye, emekliye, asgari ücretliye, esnafa, pazarcıya, dar gelirli on milyonlarca yurttaşımıza ödetilmeye devam ediliyor” ifadelerini kullandı.  



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024