Odunpazarı’nda zabıtalar broşür dağıtıyor! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Odunpazarı’nda zabıtalar broşür dağıtıyor!

Odunpazarı’nda zabıtalar broşür dağıtıyor!
Yayınlama: 17 Mart 2024 Pazar - 5.820
A+
A-

Geötiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesi ile ilgili olarak belediye personelinin de belediye kaynakları gibi seçim çalışmalarında kullanıldığı iddialarından sonra bu kez de zabıta ekiplerinin seçim çalışmalarında çalıştırıldığı görüntüler ortaya çıktı. 

Belediye personelinin bir bölümün baskılar nedeniyle bazılarının ise memur olmalarına rağmen gönüllü olarak seçim çalışmalarında bulundukları görüntüleri kensi sosyal hesaplarında paylaşmalarının sonrasında gelen tepkileri doğrular yeni görüntüler ortaya çıktı. 

AK Parti İlçe Başkanı Ümit Sezer’in paylaştığı; Odunpazarı Belediyesinin kolluk kuvveti Zabıta personelinin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Kazım Kurt’un, parti amblemli kapalı zarf içerisinde ki probaganda maksatlı mektuplarını dağıtması tepki çekti.

Ümit Sezer görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı:

ODUNPAZARI’NDA ZABITALAR BROŞÜR DAĞITIYOR! Odunpazarı’nın mevcut belediye başkanı Sayın

 

, zabıtaları esnaflara kendi broşürlerini dağıtmaları için görevlendirmiş. Zabıtalar da mağazalara, iş hanlarına girip Kazım Kurt’un reklâmlarını yapan broşürleri dağıtıyorlar.

Zabıtalar kamu düzeni görevlisidirler ve devlet memuru statüsündedirler. Kâzım Kurt’un reklâm broşürlerini cadde cadde gezerek esnaflara dağıtamazlar.

Esnafa broşür dağıtmak için kendilerini denetleyen zabıtayı göndermek, onlara gizliden yapılan bir tehdittir. Aba altından sopa göstermektir. Bunun cevabını esnaflar sandıkta verecektir. Sayın Kazım Kurt derhal zabıtaları asli işlerinde kullanmalı, propaganda işine alet etmemelidir.

Haberotesi haber sitesi ise hukukçu görüşlerini yayınladı. 

Görüşlerine başvurduğumuz hukukçular: “Devlet Memurunu sıfatını taşıyan Zabıta Personelinin; siyasi parti amblemi taşıyan zarfları dağıtması 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 7.maddesinde yazılı “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.”müeyyidelerinin açık ihlalini oluşturur.İfadelerini kullandılar.

Bu konu ile diğer soru:Belediyenin kolluk kuvveti Zabıta ile esnaf baskı altına mı alınmak isteniyor..

Odunpazarı Belediyesinden maaş alan işçi ve memur personelin mesai saatleri içerinde CHP’nin seçim çalışmalarında çalıştırıldığı iddialarının üzerine yeni görüntülerle ilgili Odunpazarı Belediyesinin her ikisi de hukukçu olan Başkan ve Başkan yardımcısından bir açıklama gelmedi.




Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024