"Park et, devam et" de nasıl? - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

"Park et, devam et" de nasıl?

"Park et, devam et" de nasıl?
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı - 5.652
A+
A-

CHP Eskişehir Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce geçtiğimiz gün projelerini açıkladı 70 proje açıklayan Ünlüce'nin açıkladıklarını okuyanlar "Şehir bitikmiş, 25 yıldır niye yapmadınız" gibi yorumlar yaptılar. Özellikle Eskişehirspor'a destek vereceklerini açıklayan Ünlüce'nin bu vaadi yıllardır bunun yasal yolunun olmadığını ifade eden Büyükerşen'nin sözlerini hatıralattı. "Kim doğru söylüyor?" yorumlarına neden olan vaatle ilgili şimdilik kimseden bir açıklama gelmedi.

Bunun yanında bir sürü proje sözü veren Ünlüce'nin trafik ile ilgli "Park et, devamé dediği proje ise bir çok bölgede yetersi kalan toplu ulaşımdaki balık istifi yolculuğu hatırlattı. Bu konuda toplu ulaşımın merkezi olarak dizayn edilen tramvayların kapasitesinin yetersiz gelmesi sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvaylara ek vagon takmayı bile düşünmüş bunu da müjde olarak kamuouyla paylaşmışlardı. Ancak bunun teknik olarak mümkün olmadığını fark edince bundan vaz geçtiler ve bir zamanlar şehir merkezinde lastik tekerleklekli araçları bitireceğiz dediklerini de unutarak yeni otobüsler alarak bu durumu çözmeyeçalıştılar. Ancak hala bazı hatlarda yoğunluk yaşanmaya devam ederken vatandaşlar toplu ulaşımı kullanabilmek için 2-3 yeni araç gelmesini bekliyorlar.

Bu park et devam et konusunda bu yoğunluğu nasıl çözecekleri konusunda herhangi bir açıklama yok. Ayrıca yıllardır otopark yapma işini geciktirip cadde üzerinde otoparkçılık yapan büyükşehir belediye bu yapacakları otoparkları ücretsiz yapacağını da vaat ediyor.

İkinci konu ise bu otoparkları yapacakları arsalar nerede öyle otopark için arsa mı kaldı. Geçtiğimiz yıl yapılan imar revizyonlarından 1200 kadar parsel sosyal alan, park alanaı, otopark alanı gibi vasıflardan çıkarılarak ticaret ve konut alanına dönüştürülmüştü. Yine benzer bir revizyonda şuan itirazların sonuçlanmasını bekliyor. Yine şehir genelince 1000 kadar alan konut ve ticaret alanı olarak yapılaşmaya açılacak.. 

En önemli mesele mecvut yolcu kapasitesinin özellikle belirli saatlerde yetersiz kaldığı mevcut toplu ulaşım sisteminde Park edenler nasıl bir ek yoğunluk yapacaklar?

Eskişehir'de toplu ulaşım fiyatlarının yüksek olması ve bazı bölgeler için yeterli gelmemesi sonrasında özel araç kullanımı adeta özendirilen vatandaşların beklentilerine bu sistem nasıl yanıt verecek?



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024