Ahmet Ataç’ın centilmenlik maskesi düştü - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Ahmet Ataç’ın centilmenlik maskesi düştü

Ahmet Ataç’ın centilmenlik maskesi düştü
Yayınlama: 10 Mart 2024 Pazar - 4.168
A+
A-

Eskieşhir uzun süredir böyle yerel seçim ortamı yaşamıyor. Son yıllarda özellkle şehir merkezinde artan sorunlar ve yerel yönetimlerin yetersiz kaldığı söylemlerinin hat saffalar çıkması ve mevcut belediye başkanlarının karşısındaki kendilerini kanıtlamış ve halkın yakınen çalışmalarıyla tanıdığı adayların çıkması seöimlerde dengeleri ve planları alt üst etmiş durumda.

Şehir merkezinde belediye başkanlarının reklam çalışmalarında belediye personelinden tutun da beledienin logosu altına gizledikleri reklam harcama ve çabaları da bu durumu gizleyemiyor. MEvcut başkanların desteklerinin azaldığını hissetmeleri ise yaşanan seçim yarıiında hoş olmayan görüntülere neden olmaya başladı.

6. kez aday olmak isteyip tekrar aday yapılmadığı için gerginliğini bir türlü bakılayamayan Büyülşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in haddini aşan açıklamarı yanı sıra diğer başkanların kendi söylemlerini üretmek dışında diğer adayları hedef alan girişimleri medyaya da yansıyor. 

Özellikle yerel medya ilişkileri sık sık gündeme gelen mevcut yerel yönetimlerin seçmeninden oy alabileceği varsayılan siyasi partilerin ve adayların neredeyse haberlerine yer bile verilmeyen bu süreçte, şehirdeki outdoor reklam alanları da mevcut başkanların tekeli altında. Belediye logolarına gizlenen reklamlarla şehrin her yerini sarmaları yetmez gibi olmadık yolları daraltan alanlara bie tır dorseleri yerleştirmekten geri kalmıyorlar.

Durum böyle olunca rakipler de bu haksız rekabeti aşmak için alternatifler üretmeye çalışıyorlar. Ancak bundan da rahtsız olan mevcut başkanlar ve seçim ekipleri bu reklamları da engellemek istiyorlar.

Espark önündeki park alanında bulunan Cumhur İttifakı adayı Hamit Yüzügüllü'nün reklam aracı görülmesin diye Ahmet Ataç'ın iki aracının önüne konulması "Anketler kötü mü gidiyor?" yorumlarına neden olurken Ahmet Ataç'a yakışmadı yorumlarına neden oldu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024