Özkan Alp: Yenikent için yenilenme vakti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Özkan Alp: Yenikent için yenilenme vakti

Özkan Alp: Yenikent için yenilenme vakti
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba - 2.694
A+
A-

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp: Yenikent için yenilenme vakti geldi. Yenikent depremlere daha dayanıklı, modern özelliklere sahip, asansörü ve ebeveyn banyosu olan binalarla tanışacak

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Yenikent'te daha güvenli ve konforlu bir yaşamı mümkün kılacak bir yenilemenin zamanının geldiğini belirterek, “Yenikent depremlere daha dayanıklı, modern özelliklere sahip, asansörü ve ebeveyn banyosu olan binalarla tanışacak. Bu süreçte, 40 adada bulunan 160 blokta yaşayan 3416 daire sahibi ile anlaşarak birlikte hareket edeceğiz. Bu yenileme sırasında herkesin fikri önemli olacak ve herkesin evi, başka bir binada değil, kendi yerinde yenilenecek” dedi. 

Yenikent'in görünümünün, ada bazında gerçekleştirileceğini, dönüşümle birlikte yenilenen Yenikent'te kapalı otoparklar, spor salonları, süpermarketler ve yüzme havuzu gibi olanaklar bulunacağını açıklayan Özkan Alp, “Vatandaşlarımıza ekonomik yük getirmeden, vergi muafiyetleri, kira ve taşınma yardımı gibi avantajlardan yararlanarak, mevcut yaşam alanlarında ve komşularıyla birlikte, metrekare kaybı yaşamadan gerçekleşecek bir kentsel dönüşüm süreci başlatacağız. Ancak, şu anda Yenikent'in geleceği, görevlerini yerine getirmekte isteksiz olan yerel yönetim nedeniyle tehlike altında. Mevcut belediye yönetiminin bu süreçte gösterdiği ilgisizlik ve isteksizlik, Yenikentimizin geleceğini belirsizliğe sürüklüyor. Ben bu durumu kabul etmiyor ve daha iyi bir Yenikent için düğmeye basıyorum. Rant için değil halk için kentsel dönüşüm yapacağız. Yenikent'i hak ettiği geleceğe taşıyacağız. Gelin, hep birlikte Yenikent'i yeniden inşa edelim.” diye konuştu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024