Kazım Kurt: “Biz yoksulun yanındayız” - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Kazım Kurt: “Biz yoksulun yanındayız”

Kazım Kurt: “Biz yoksulun yanındayız”
Yayınlama: 5 Mart 2024 Salı - 2.880
A+
A-

Seçildiği ilk dönem Eskişehir'in uzun yıllardır unuttuğu asfalt parasını tekrar Eskişehirlilerin gündemine getiren Kazım Kurt, Emek mahallesinde Burhan Sakallı döneminde yapılan ve vatandaşlardan asfalt parası alınmayacağı yönünde belediye tarafından bilgilendirme yapılan vatandaşlardan asfalt parası almıştı. O dönem çok tartışılan resmi adı Yol Harcamalarına Katılım Payı olan asfalt parası için meclis kararı alınması gerekiyor. Çoğunluğu CHP'li lerden oluşan Odunpazarı Meclisinin asfalt parası alınması yönünde karar alması nedeniyle vatandaşlardan asfalt parası alan Kazım Kurt, geçtiğimiz dönem de bu uygulamasını devam ettirdi. Odunpazarlılardan asfalt parası toplayan Kazım Kurt yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, CHP'li belediyelere ise parke taşı hibe etmesi nedeniyle eleştirilmişti. 

Odunpazar halkından topluyor, CHP’li belediyelere gönderiyor!

Murat Özcan, bütçe kesin hesabı görüşmelerinde Odunpazarı Belediyesi'nin, CHP'li Alpu Belediyesi ve başka CHP'li belediyelere binlerce metrekare ve milyonlarca liralık kilittaşı gönderdiğini belirterek, Odunpazarı'ndaki vatandaşlardan 2022'de alınan asfalt paralarını da açıkladı ve bu konuda eleştirilerde bulundu.  

"Odunpazarı'ndaki vatandaşlara çok gördüğünüz ikramı, CHP'li belediyelere 5,5 milyon lira olarak yapmışsınız... Acaba bu parayı Odunpazarı halkı için kullansaydınız daha iyi olmaz mıydı"

Murat Özcan, "Asfalt paralarının vatandaşlarımızdan alınmaması konusunda insiyatif kullanılmasını istemiştik. Evet kanun müsait alabilirsiniz, ama almadığınızda da hesap sormaz. 2022'de 7 milyon liradan fazla tahakkuk etmiş asfalt parası olarak. Kanun gereği bunu ikiye böldüğünüz için bir yılda 3 milyon 600 bin lira vatandaşımızdan asfalt parası alıyorsunuz. 560 milyon lira bütçesi olan bir belediyede devede kulaktır. Siz bu ikramı vatandaşımıza yapmış olsaydınız bu belediye bütçemizi sarsacak bir rakam da değil. Bu konuda "Belediye kıyak yeri değildir" demiştiniz ama bir yılda vatandaşa çok gördüğünüz ikram CHP'li belediyelere 5,5 milyon lira olarak yansımış. Acaba bu parayı Odunpazarı halkı için kullansaydınız daha iyi bir belediyecilik yapmış olmaz mıydınız sayın başkan" dedi.

Kazım Kurt: “Biz yoksulun yanındayız”

Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Emek Mahallesi Öztürkler Sokak’ta yer alan Seçim İletişim Ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Seyitgazi Belediye Başkanı ve CHP’nin Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin katıldığı Seçim İletişim Merkezi açılışı, adeta mitinge dönüştü. Seçim İletişim Merkezi açılışında başkanlar ve Ünlüce’nin yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP’nin Eskişehir Milletvekilli Jale Nur Süllü ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da yer aldı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan insanlar, Seçim İletişim Ofisinin bulunduğu Öztürkler Sokağı doldurdu. Büyük bir coşkunun hâkim olduğu alana Başkan Kurt ve Ünlüce, vatandaşların alkışları ile geldi. Başkan Kurt ve Ünlüce alana geçmeden önce bölgede bulunan kahveleri ziyaret etti.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024