Başkan adayları gençlerle kahvaltıda buluştu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Başkan adayları gençlerle kahvaltıda buluştu

Başkan adayları gençlerle kahvaltıda buluştu
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi - 2.579
A+
A-

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir’de öğrenim gören üniversiteli öğrencilerle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, ihtiyaç ve beklentilerini dinlemeye devam ediyor. Bu çerçevede Eskişehir’in bir üniversite kenti olduğunu fakat öğrencilere gereken hizmetlerin yerine getirilmediğini ifade eden Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü ile birlikte öğrencileri kahvaltı organizasyonunda ağırladı.

Düzenlenen kahvaltı organizasyonunda öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Hatipoğlu, Eskişehir’de yaşayan gençlerin yerel yönetimlere olan beklentilerini dinledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hatipoğlu, “Benim, 3 çocuğum var. Ben çocuklarımın rahat bir şekilde, sıkıntısız yaşamalarını isteyen bir babayım. Emin olun, ben evlatlarım için ne istiyorsam, Eskişehir’de yaşayan öğrenci kardeşlerimin için de aynısını istiyorum. Burada sizlerin önerilerini ve sorularını dinlemekten çok memnunum. Biliyorsunuz önümüzdeki hafta bir proje lansmanımız olacak. Burada açıklayacağımız projelerimiz içerisinde kentimizde yaşayan siz değerli öğrenciler için de hazırladığımız çok önemli planlarımız var. Yaklaşık 2 aydır olduğu gibi bugün de en çok ulaşım konusunu merak ediyorsunuz. Bizim ulaşım konusunda projelerimiz hazır. Özellikle öğrencilerimiz için hazırladığımız projemizle aylık 50 TL’ye abonman kartı sahibi olabilecek ve ucuza ulaşım hakkınızdan faydalanacaksınız. Ayrıca, yeni yatırımlarla trafiği rahatlatıp, tramvay seferlerini de sıklaştırmayı hedefliyoruz. Belli saatlerde gece ulaşımı için de hazırlanan projelerimizin hepsini sizlere açıklayacağız. Şu anda öğrencilerimiz bütçelerinden sosyal maliyetlere pay ayıramadığını görüyoruz. Bu sebeple her öğrencimize 500 TL bir kültür sanat kartı yüklemesi yapacağız. Bunlar sadece sinema, tiyatro ve kitap alışverişlerinde geçecek. Bunlara ek olarak, Eskişehirimizde öğrencilere yönelik burs ve ücretsiz internet hizmetlerini sizlere sunacağız. Düzenleyeceğimiz festivallerle de Eskişehir’in adını tekrardan herkese duyurmak istiyoruz. Biz genç yaşlı demeden, her bir vatandaşımız için hizmet etmek için buradayız. İnşallah göreve geldiğimizde sizlerle birlikte kentimizi hak ettiği seviyeye çıkaracağız. Kentimizin gelişip, büyümesini ve mezun olduğunuzda da burada yaşama isteğinizi karşılayacak istihdamlar oluşturacağız” dedi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024