Kazım Kurt Emek, 71 Evler ve Erenköy’den dernek başkanları ile bir araya geldi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Kazım Kurt Emek, 71 Evler ve Erenköy’den dernek başkanları ile bir araya geldi

Kazım Kurt Emek, 71 Evler ve Erenköy’den dernek başkanları ile bir araya geldi
Yayınlama: 1 Mart 2024 Cuma - 2.833
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinde bulunan derneklerin başkanları ile bir araya geldi.

Odunpazarı Beldiye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de bulunan derneklerle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Kurt son olarak Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinde bulunan sivil toplum kuruluşları (STK) ile spor kulüplerinin başkan ve yöneticileriyle buluştu. STK, spor kulüpleri başkan ve yöneticilerine ilgileri için teşekkür eden Başkan Kurt, 31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerde Odunpazarı’nda kendisi, Tepebaşı’nda Ahmet Ataç, Büyükşehir’de de Ayşe Ünlüce için destek istedi.

OY KULLANIRKEN BUGÜN ŞARTLARI DEĞERLENDİRİLMELİ

Buluşmada konuşan Başkan Kurt, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin genel seçim havasına dönüştüğünü söyledi.  Genel seçime doğru giden bir Türkiye’de farklı bir ortamın olması halinde insanların biraz rahatlayabileceğini anlatan Başkan Kurt, “Bundan önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun. O günün şartlarını değerlendirerek, o güne göre bir yorum yaparak oy verdiniz. Ama artık, bugüne göre bir değerlendirme yapmak lazım. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti. Bu 8 ayda Türkiye'de neler oldu? Hangi iyileşmeler oldu? Bu yönetim hangi alanda başarılı oldu? Bunlara bakmanız lazım. 28 Mayıs’ta mazot18 liraydı, şimdi 43 lira oldu. Demir, çimento, elektrik, yakıt, doğalgaz bunların tamamı astronomik bir biçimde arttı. Tüm fiyat artışlarının nedeni yanlış yönetilen ekonomidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha önce ben burada olduğum süreci faiz artmayacak, düşecek diyordu.  28 Mayıs'tan bu yana faiz belki 5 kere arttı. Şu anda resmi devlet faizi yüzde 45’i geçti. Halbuki bunu dini bir takım değerlerle işte yasaklıyorduk, ortadan kaldırıyorduk. 31 Mart Yerel Seçimleri bu tutarsızlıkların hesaplaşması olmalıdır. Yani iktidara ‘arkadaş yaptığınız her şey doğru değil, kendinize gelin, bu iş başka türlü yürümez’ dememiz lazım ”dedi.

İKTİDARLA BELEDİYENİN UYUMLU OLMASI ŞART DEĞİL

Odunpazarı’nda 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Başkan Kurt, Ahmet Ataç’ında 20 yıldır Tepebaşı’nda belediye başkanlığı yaptığını vurguladı. Yılmaz Büyükerşen’in ise 25 yıl Büyükşehir Belediyesinde başkanlık yaptığına dikkat çeken Başkan Kurt, “İktidar partisiyle uyumlu olmadık. Ayrı partiden olduk, ama belediyecilik hizmetlerimizde bir aksama olmadı. Bazı işleri yaparken zorlandık. Engellemeye çalıştılar, ama güçleri yetmedi. Sonuçta becerikli yöneticiler, akıllı yöneticiler her şeye rağmen kanunun verdiği yetkiyi kullanarak iyi belediyecilik yaptık. İktidarla belediyenin uyumlu olması şart değil, herkes kurallara uygun davransa demokrasi işler ve hiçbir sorun kalmaz” diye konuştu. Konuşmasında Odunpazarı’nda, Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinde yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Kurt, Emek Mahallesi’nin birçok ilden daha büyük olduğuna dikkat çekti. Emek Mahallesi’nde hala bir lise olmadığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Devletin yapmadığı şeyleri biz yapıyoruz. Emek Mahallesi’nde lise yok. Biz gençlik ve halk merkezlerimizde açtığımız atölyeler ile çocuklarımızı, gençlerimizi sınavlara hazırlıyoruz. Derslerine takviyelerde bulunuyoruz” dedi. Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinden yerel seçimlerde destek isteyen Başkan Kurt, “Bizim işimiz gücümüz Odunpazarı. Bu kenti daha da ileri götürmek istiyoruz. Daha yapacak işimiz var. Siz kanaat önderlerisiniz bize destek olun” diye konuştu. 

Böyle bir organizasyonda kendileri ile bir araya geldiği için Başkan Kurt’a teşekkür eden dernek ve spor kulüplerinin başkanları, Başkan Kurt’a 31 Mart Yerel Seçimlerinde başarılar diledi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024