Su tartışmasına Melih Aydın’da katıldı: İçseniz kanser olursunuz - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Su tartışmasına Melih Aydın’da katıldı: İçseniz kanser olursunuz

Su tartışmasına Melih Aydın’da katıldı: İçseniz kanser olursunuz
Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe - 6.488
A+
A-

Eskişehir Şebeke suyu ile ilgili tartışmaların arkası gelecek gibi görünmüyor. Yıllardır ara ara gündeme gelen su konusu tekrar seçim arifesinde alevlendi.

İlk kez DSP adayı olarak seçmenin karşısına çıkan Yılmaz Büyükerşen’in dile getirdiği şebeke suyunun içilemez olması durumu ile ilgili geçtiğimiz 25 yıllık Büyükerşen idaresindeki büyükşehir belediyesi yönetimi tarafından değiştirilmedi. Durum böyle olanca da her seçimde seçmenin karşısına gelen bu durum son dönemde ciddi tartışmalara neden oluyor.

“Şebeke suyu içilemez sertlikte” diye seçmenin karşısına çıkan Yılmaz Büyükerşen’in söylemlerine benzer söylemlerin dile getirilmesi ESKİ ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesini rahatsız etti. Peki 1999 yılından bu yana yönetimde oldukları büyükşehir belediyesi olarak 1999’da Yılmaz Büyükerşen’in ifade ettiği durumu değiştirmek için bir çalışma yaptılar mı? Bu gibi konuların yanıtı olmayıp sadece “Su içilebilir, raporlar var” elimizde diyorlar.

Tartışmalara dahil olan İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın ise duruma farklı bir boyut taşıdı. Alt yapı ile ilgili 10’larca yıldır çalışma yapılmadığını vurgulayan Melih Aydın, su temiz olsa bile evlere ulaşana kadar borularda kirlenerek kanser eder” açıklaması yaptı.

Melih Aydın’ın açıklaması büyükşehir belediyesi tarafından su ile ilgili söz konusu raporların su arıtıldıktan sonra mı, her hangi bir konutta çeşmeden akan sudan mı alındığı sorusunu akıllara getirdi.

Yıllar önce meclis üye Nazmi Oruç da su ile ilgili alt yapıdaki kayıp kaçaklara dikkat çekmiş. Suyun kaynaktan vatandaşa ulaştırılana kadar bu kayıp kaçak nedeniyle yüzde 50 civarında suyun boşa gittiğini söylemişti.

Bu kayıp kaçak konusunda ise arıtma sistemleri ile ilgili konuştuğumuz uzmanlar suya kullanılan klor oranının yüksek tutulmasının nedenin bu kayıp kaçakla ilgili olduğunu belirtmişler ve "temizlenmiş suyu basıyorlar ancak vatandaşa ulaşana kadar temiz kalmadığı için bu kadar çok klor basılılıyor" iddiasını dile getirlişlerdi.

İnsanlar içse kanser olur

İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da su konusunda yerel bir haber sitesine yaptığı açıklamada çeşmelerden içilebilir su akıtmanın şuan için imkansız olduğuna dikkat çekerek, onlarca yıldır altyapıya yatırım yapılmadığını vurguladı. Aydın “Siz arıtmadan tertemiz suyu verseniz, evinizden gelen çeşmeye gelene kadar kanser olur zaten, insanlar içse” dedi.

Melih Aydın tüm bu boruların değiştirilmeden içilebilir su akıtmanın imkansız olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşümle ancak bunun gerçekleşebileceğini vurguladı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024