“Eskişehir’in kaybetmiş olduğu 25 yılı 5 sene de kazanacağız” - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

“Eskişehir’in kaybetmiş olduğu 25 yılı 5 sene de kazanacağız”

“Eskişehir’in kaybetmiş olduğu 25 yılı 5 sene de kazanacağız”
Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe - 5.570
A+
A-

Cumhur İttifakı Ihlamurkent Seçim İrtibat Ofisi yoğun ilgi gören bir törenle açıldı. Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp, "Odunpazarı'nda yollar, kaldırımlar perişan, çöpler toplanmıyor, insanlar sosyal tesisler istiyor, kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerekiyor, kapalı pazar yerleri isteniyor. Kazanır kazanmaz kentsel dönüşümü başlatacağız, şehrin kaybedecek bir dakikası yok" dedi.

Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Eskişehir Milletvekilli Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, AK Parti Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, Odunpazarındaki hizmetlerin Ak Parti belediyeciliği döneminde yapıldığını vurgulayarak "Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım bir açılışta gaflarda bulundu. Odunpazarını Abacı konaklarının turizm merkezi haline getirdiği iddia etti. Orayı kimin turizm merkesi haline getirdiğini sağır sultan bile duydu, biliyor ama kendisi bilmiyor. malesef. Orası Ak Belediyecilik eserinin ürünüdür. Orası Ak Parti belediye başkanımızın eserleridir. Orası turizm cenneti olduysa bizim belediye başkanımız zamanında oldu. 10 yıl önce bu hale geldi. Kendisi bir çivi dahi çakmadı." dedi.

AK Parti Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp da konuşmasında, “Sevgili Ihlamurkentliler, sevgili Odunpazarlılar hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hepiniz açılışımıza hoş geldiniz. Yola çıktığımızda her zaman söylediğimiz bir söz var, Birlik, beraber olursak, bir olursak, beraber olursak, başaramayacağımız hiçbir iş yok diyoruz. Evet, bugün görüyorum ki Ihlamurkent’te, bir olduk, birlik olduk, beraber olduk. İnşallah otuz gün kaldı. Yola hep beraber çıkıyoruz inşallah. Odunpazarı 85 mahallesi, 440 bin nüfusuyla koskoca bir ilçe değildir il aslında. Biz hep şunu söylüyoruz. Hizmet 85 mahalleye de aynı şekilde aynı standarda gidecek. Orhangazi’de,75. Yıl Mahallesi’de, Gündoğdu'yla, Yenikent'i, Erenköy'ün, Huzur’u, 71 Evler’i, Ihlamurkent’i. Herkes hizmet bekliyor. Biz vatandaşımızın içindeyiz. Belediye demek vatandaşın hizmet yeri demek. Biz buraya hizmet etmek için geliyoruz. Biliyorsunuz Herkesin istekleri var. Yollar, kaldırımlar perişan, çöpler toplanmıyor, insanlar sosyal tesisler istiyor, kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerekiyor, kapalı pazar yerleri isteniyor. Evet, her zaman söylüyoruz Savaş Caddesi’nde ne varsa Ihlamurkent’te de olsun, 75. Yıl Mahallesi'nde de olsun. Orhangazi'de, Gündoğdu’da da olsun diyoruz. Bizim amacımız Eskişehir’i, yeniden ilk on il arasına sokmak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nebi Hatipoğlu, Tepebaşı adayımız Hamid Yüzügüllü ve 14 ilçe için yola çıkıyoruz. Biz Odunpazarı'nı birlikte yöneteceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Emek Mahallesi’ne lisenin ihalesi yapılacak dedik, dün ihalesi yayınlandı. İnşallah Gündoğdu'da da Karapınar, Huzur, Erenköy'de, Sütlüce, Yeşiltepe'de de, sayın başkanım birazdan söyleyecek. Kazanır kazanmaz, hemen çalışmaya başlayıp kentsel dönüşümü hemen başlatacağız. Artık insanlarımızın, şehrimizin bir gün değil bir dakika kaybedecek vakti yok. Önümüzde 5 yıl boyunca seçim yok. Nasip olursa 1 Nisan’dan itibaren bu şehir hem yerel yönetim hem de hükümetle birlikte Eskişehir’ine kaybetmiş olduğu 25 yılı 5 sene de kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Bakan Göktaş, "Odunpazarı'na defalarca geldim, AK Parti'li Burhan Sakallı döneminde de geldim ve şehrin ne kadar değiştiğini gördüm. İnşallah önümüzdeki 5 sene içinde eser ve hizmet siyasetini, AK belediyeciliği Odunpazarı'na ve büyükşehire kazandıracağız. Bunu da inşallah sizlerle beraber kapı kapı dolaşarak, küskünleri barıştırarak, birbirimizi ikna ederek, sevgiyle, barışla, güzel sözlerle ve hizmetlerimizi anlatarak başaracağız. Burada her birinizin desteği çok çok kıymetli, kıymetli yol arkadaşlarım. Bakın, belediye başkanlarımızın motivasyonu yüksek. Projelerimiz de çok güzel, aile ve çocuk odaklı. Herkes biliyor ki gerçek belediyecilik, AK Parti belediyeciliğidir. Herkes buna imrenerek, ibretle bakıyor. Eskişehir bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. İnşallah bu güzel hizmet belediyeciliğini Eskişehir'e kazandıracağız. Biliyorsunuz, önceki seçimlerde kıl payı kaçırıldı. Dolayısıyla bu seçimlerde ben sizlere güveniyorum" dedi.

Açılışta konuşan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Nebi Hatipoğlu ise, "Su dosyasını açtık, bir baktık ki suyumuz kirlenmiş. Trafik dosyasını açtım, bir baktım ki trafikte yerlerdeyiz. Vatandaşımız trafikten yılmış. Biz diyoruz ki; 'Su problemini çözeceğiz. Vatandaşımıza 2 yıl içinde içilebilir su sağlayacağız. Yüzde 40 da indirim yapacağız.' Diyoruz ki; 'Trafiği düzelteceğiz. 15 tane katlı kavşak yapacağız. Kuzey, güney çevre yollarını yapacağız. Devlet yatırımlarını engellemeyeceğiz.' 'Kuzey çevre yolu yapılacak' denildi, bunlar olumsuz rapor verdi. Bu yatırımları devletimiz yapacak. Yıllardır bu yatırımlar yapılmasın diye yemedikleri nane kalmadı. Hep mahkemeye verdiler, imarla uğraştılar. Mahkemelerde bizi süründürdüler. Devlet yatırımlarını engellediler. 31 Mart'tan sonra devletimizin yatırımları için belediye olarak devletimizin önünü açacağız. Bu yatırımlar Eskişehir'e yapılacak, hiç merak etmeyin" dedi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024