Kazım Kurt esnaf buluşmalarına devam ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Kazım Kurt esnaf buluşmalarına devam ediyor

Kazım Kurt esnaf buluşmalarına devam ediyor
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 2.167
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı esnafı ile bir araya gelmeye devam ediyor.  Deliklitaş Mahallesi Sıcak Sular Mevkii esnafı ile Aladdin Kafede bir araya gelen Başkan Kurt, Esnafın taleplerini dinledi. Başkan Kurt, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde esnaftan destek istedi.  

Odunpazarı Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, mahalle esnafı ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Kurt, son olarak Deliklitaş Mahallesi Sıcak Sular Mevkii’nde işyeri ve dükkanı olan esnaf ile buluştu. Aladdin Kafede gerçekleşen buluşmada Başkan Kurt, mahalle esnafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediyesi için kendisine, Tepebaşı Belediyesi için de Ahmet Ataç’a destek istedi. Esnafla ekonomiden yerel seçimlere kadar birçok konuda sohbet eden Başkan Kurt, esnafın taleplerini dinledi. Mahalle esnafına ilgileri ve destekleri için teşekkür eden Başkan Kurt, Odunpazarı’nda 10 yılda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

“HALKA DOKUNAN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLEDİK”

Odunpazarı’nda herkese dokunan işler yaptıklarını belirten Başkan Kurt, halka dokunan sosyal belediyecilik örneği sergilediklerini söyledi. “Önce çocuklardan başlayarak, kadınlara, büyüklere ve yaşlılara kadar herkese dokunacak somut işler yaptık. Bu işlerin birçoğu aslında devletin yapması gereken işlerdi ancak devlet yapmadığı için biz gerçekleştirdik” diyen Başkan Kurt, 17 Mahallede 18 halk merkezi yaptıklarını kaydetti. Çocukların, kadınların ve gençlerin bu merkezlerde açılan atölyelere katılarak meslek edindiğini, kişisel gelişimine katkıda bulunduğunu ifade eden Başkan Kurt, çocukların ise bu atölyelerde derslerine çalışarak sınavlara hazırlandığını anlattı. Gençlerin ücretsiz olarak faydalandığı 9 halı saha ve spor kompleksi yaptıklarını dile getiren Başkan Kurt, amatör spor kulüplerine de destek verdiklerini söyledi. 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevini devraldığında Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesinin yaklaşık 150 milyon borcunun ise yaklaşık 120 milyon olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı’nda göreve gelir gelmez tasarruf çalışmalarına başladık. Kiralık araç dönemine son verdik. Kendi araç filomuzu kurduk. Bütün işler müteahhitler aracılığı ile yapılmış. Biz de müteahhitleri aradan çıkardık. Her işi kendimiz yapmaya başladık. Şuanda, Odunpazarı Belediyesi’nin kiralık bir aracı yok. Bütün araçlarımızı satın aldık. Bu şekilde son 5 yılda 253 milyon lira tasarruf yaptık. Tasarruf ettiğimiz para ile de 18 halk merkezi, 16 kreş, kütüphaneler, müzeler, halı saha ve spor kompleksleri yaptık. Bunları yapınca da Odunpazarı Belediyesi kendi kendini döndürür hale geldi. Şuanda kredi kullanmadan, yeni borçlanma yapmadan yatırımlar yaparak belediyeyi işler hale getirdik” dedi.

 31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, gerçekleşecek bu yerel seçimler ile iktidarın yanlış politikalarına dur denebileceğini, iktidarın uyarılabileceğini belirtti. Başkan Kurt, Yerel Seçimlerde Odunpazarı’nda kendisine, Tepebaşı Belediyesi’nde Ahmet Ataç’a, Büyükşehir Belediyesi’nde de Ayşe Ünlüce’ye destek istedi. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024