"Bu kenti gençler güzelleştiriyor" - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

"Bu kenti gençler güzelleştiriyor"

"Bu kenti gençler güzelleştiriyor"
Yayınlama: 25 Şubat 2024 Pazar - 3.705
A+
A-

Ayşe Ünlüce, Eskişehir merkezinde tekrar aday olan Ahmet Ataç'ın 78 yaşında olduğunu ve halen Eskişehir'i yöneten Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Türkiye'nin en yaşlı belediye başkanı olarak 87 yaşında olduğunu unutarak olsa gerek "Bu kenti gençler güzelleştiriyor" dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Haller Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu.

Eskişehir’in öğrenci kenti olarak anılmasına neden olan gençler Ayşe Ünlüce ile buluştu. Merak ettikleri soruları soran, taleplerini ileten gençlerle tek tek ilgilenen Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in gençlere çok büyük önem verdiğini söyledi. Gençlerle her zaman iç içe olduklarını ifade eden Ünlüce, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen gençlerimize her zaman çok büyük önem verdi. Çünkü kendisi zamanında Anadolu Üniversitesi’nin rektörlüğünü yaptı. Bu nedenle her zaman gençlere yönelik çalışmalar ve gençlerin fikirlerine hep önem verdi” dedi.

Yeni dönemde iki adet Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi projeleri olduğunu bu projeleri hayata geçirmek için büyük bir heyecan yaşadıklarını, ayrıca gençlerin fikirleriyle projeye katkıda bulunmalarını isteyen Ünlüce, “Yapacağımız her projede fikirleriniz bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Gençlerin su kartı, bisiklet yollarıyla ilgili soruları cevaplayan Ayşe Ünlüce, “Su kartlarıyla ilgili sistemin tamamen değişmesi çok büyük maliyetlere neden oluyor. Biz bunun maliyetini vatandaşımıza yansıtmadan değiştirmek istiyoruz. Pandemi, deprem gibi ülkemizi derinden yaralayan olaylar yaşadık. Bu nedenle önceliklerimizi sosyal yardım ve sosyal desteklere verdik, su ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ama henüz bitmedi” dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne yapılması planlanan tramvay hattıyla ilgili konuşan Ayşe Ünlüce, “Öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne giderken tramvayla çok kolay ulaşım sağlıyorlar fakat ESTÜ’ye giden öğrencilerimiz zorluk yaşıyor. Bu nedenle biz göreve geldiğimiz ilk günlerde ESTÜ’yü uzanacak bir tramvay hattının çalışmalarına anında başlayacağız” dedi. Ayşe Ünlüce bunun yanı sıra, bisiklet yolları, atölyeler, sosyal tesisler hakkında bilgi verdi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024