Ödemiş’ten hasat edilen altın rengi patatesler market raflarını süslüyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Ödemiş’ten hasat edilen altın rengi patatesler market raflarını süslüyor

Ödemiş’ten hasat edilen altın rengi patatesler market raflarını süslüyor
Yayınlama: 23 Nisan 2024 Salı - 4.495
A+
A-

Türkiye'nin tescillenmiş Ödemiş patatesinde hasat devam ediyor. Coğrafi işaretli ürün olan ve renginden dolayı üreticiler tarafından çeyrek altın olarak adlandırılan Ödemiş patatesi, Tarım Kredi eliyle market raflarını süslüyor.

Ege Bölgesi'nin 'patates ambarı' olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesinde hasat tüm hızıyla devam ederken, İzmir Bölge Birliğine bağlı Birgi Tarım Kredi Kooperatifleri de üreticileri yalnız bırakmıyor.

Ödemiş Gerçekli Mahallesinden Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Bekir Yalçın’ın patates tarlasında hasadı gerçekleşen ürünlerin tüm boyları Tarım Kredi sayesinde değerlendiriliyor.

“Tarlamın her alanında Tarım Kredinin eli var”

2004 yılından beri Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olduğunu ve verilen tüm hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Yalçın, “Bütün kompoze gübrelerimi ve Tareks marka patates tohumumu Tarım Krediden karşılıyorum. 5 dekar ekili tarlamın her alanında Tarım Kredinin eli var. Tarlamdan elde ettiğim mahsulümü Tarım Kredi Kooperatifleri sayesinde pazarlayabiliyorum.” dedi.  

“Artık ürünümü nereye satacağım diye düşünmüyorum”

Patates tarlasından 20 ton ürün elde ettiğini ifade eden ortak Yalçın,  “Coğrafi işaretli mahsulümüzün bütün boylarını Birgi Tarım Kredi Kooperatifi değerlendiriyor. Yemeklik ve bebek patateslerimizi ulusal ve yerel marketler ile Tarım Kredi Marketlerine pazarlıyoruz. Tarım Kredinin ürün alımından önce bebek patateslerimizi pazarlamada çok zorlanıyorduk. Sağ olsun Birgi Tarım Kredi Kooperatifi sayesinde bütün patateslerim değer görüyor. Artık ürünümü nereye satacağım diye düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ödemiş patatesinin tüm boyları tüketiciyle buluşuyor”

Birgi Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Selma Yeşilce, bölge yöresinin patateslerinin özelliğinin altın sarısı renkte ve ince kabuklu olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:  

“Bölgemizin en çok ekimi yapılan, bahçe bitkilerinden olan patates tarlasındayız. Üreticilerimizin tarlalarından kendi verdiğimiz tohum ve gübrelerle üretmiş oldukları patatesleri alıp, işleyip, paketleyip marketlere sevkiyatını sağlıyoruz. Ulusal ve yerel marketler ile Tarım Kredi Marketlerinde bebek, haşlamalık, kızartmalık ve yemeklik olmak üzere tüm boy patateslerimiz tüketiciyle buluşuyor”



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024