Seçimler bitti şimdi sorunları çözme vakti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Seçimler bitti şimdi sorunları çözme vakti

Seçimler bitti şimdi sorunları çözme vakti
Yayınlama: 2 Nisan 2024 Salı - 9.546
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler, yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte ülke gündeminde ekonominin olması ve Eskişehir’de ise şehrin sorunlarına odaklanılması gerektiğini belirterek, şehrin yönetiminde bütüncül ve katılımcı bir anlayışla hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu. Seçimlerin Eskişehir ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Güler, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ayşe Ünlüce’yi, Tepebaşı Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Ataç’ı, Odunpazarı Belediye Başkanı olarak seçilen Kazım Kurt’u, Eskişehir’deki ilçe belediye başkanlarını ve belediye meclis üyesi olarak seçilen tüccar ve sanayicileri tebrik etti.

Eskişehir’in sorunlarına öncelik verilmeli

31 Mart Yerel Seçimleri’nin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’de ve Türkiye’de 4 yıl boyunca seçimlerin gündemden kalkacağını belirten Güler, ülke genelinde ekonomiye, Eskişehir’de ise şehrin sorunlarının çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.  Türkiye’de enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanmasının önemine dikkat çeken Güler, Eskişehir’de ise öncelikli çözülmesi gereken konuların başında Kuzey Çevre Yolu, kentsel dönüşüm ve trafik meselesi olduğunu kaydetti.

Şehrin geleceği için ortak akıl ve bütüncül yaklaşım

Deprem bölgesi olan Eskişehir’in yapı stokunun güçlenmesinin önemini belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’i ilgilendiren tüm konularda belediyelerin şehirdeki kurum ve kuruluşlarla istişare halinde olması gerektiğinin altını çizdi. Belediyelerin ve kurumların, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle, parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekilleriyle bir araya gelerek, bütüncül ve katılımcı bir anlayışla, ortak akılla hareket etmesi gerektiğini kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, bu sayede Eskişehir’in mevcut sorunlarının çok daha kısa sürede ve her kesimin ortak iradesiyle çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

Eskişehir için taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz

Mevcut sorunların çözümü için Eskişehir’in daha fazla vakit kaybetmemesi gerektiğini belirten Güler, böylece Eskişehir’in hem şehirleşmede hem ekonomide potansiyelini gerçeğe dönüştürebileceğini dile getirdi. Güler, yerel seçimler sonrasında kazananın Eskişehir olması gerektiğini belirterek, Eskişehir’in sorunlarının çözümü için Eskişehir Ticaret Odası’nın taşın altına elini koymaya devam edeceğini vurguladı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024