Ekmek/simit fiyatlarını değerlendirme komisyonu eksiktir. - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Ekmek/simit fiyatlarını değerlendirme komisyonu eksiktir.

Ekmek/simit fiyatlarını  değerlendirme komisyonu eksiktir.
Yayınlama: 15 Mart 2024 Cuma - 3.424
A+
A-

Ekmek ve simit fiyatlarının tespitinde  yeni dönemi değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES ) Genel Başkanı Süleyman BAKAL "  ekmek ve simit fiyatlarını değerlendirme  komisyonu eksiktir" Dedi.

Genel  Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından 14.03.2024  tarihinde Resmi Gazetede Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlanarak  yürürlüğe girmiştir.

“... ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır.” cümlesi eklenmiştir.

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem eksiktir...

Yönetmelikte yapılan değişiklikle esnaf ve sanatkârlarca  üretilen ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler  , Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirileceği belirtilmiştir.

Komisyonda kamu ve özel sektör bulunmakta ancak üçüncü sektör olarak da tanımlanan gönüllü kuruluşlardan / tüketici örgütlerinden temsilci bulunmamaktadır.

Tüketici örgütü üyesi de komisyona katılsın...

Ekmek simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem eksiktir.Yönetmelikte yapılacak bir düzenlemeyle komisyona tüketiciler adına bir temsilcinin katılımı sağlanmalıdır.

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesi için ;kurulan komisyonda tüketici örgütü temsilcisinin bulunması daha sağlıklı  karar alınmasına katkı verecektir.

Süleyman BAKAL
Genel Başkanı



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024