Çimsa Eskişehir Fabrikası’na Altın Seviyede CSC Sertifikası - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Çimsa Eskişehir Fabrikası’na Altın Seviyede CSC Sertifikası

Çimsa Eskişehir Fabrikası’na Altın Seviyede CSC Sertifikası
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı - 3.132
A+
A-

Çimsa Mersin Fabrikası’nın ardından Eskişehir Fabrikası’na da Altın Seviyede CSC Sertifikası

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa’nın Eskişehir Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hayata geçirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında "Altın" seviyesindeki “CSC Sertifikası”nı almaya hak kazandı. Geçtiğimiz günlerde aynı sertifikayı alan Mersin Fabrikası’yla birlikte Çimsa'nın sürdürülebilirlik alanındaki başarısı bir kez daha tescillenmiş oldu. 

Çimsa’nın Eskişehir Fabrikası Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerin ardından "Altın" seviyesindeki "CSC Sertifikası" ile ödüllendirildi. Bu sertifikayla; yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan Çimsa Eskişehir Fabrikası’nın üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğu da tescillendi. 

Çimsa CEO’su Umut Zenar, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından verilen "Altın" seviyesindeki "CSC Sertifikası"nı Mersin Fabrika’nın ardından Eskişehir Fabrika’nın da almasından gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

 “Çimsa olarak sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerimizi daha da ileriye taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eskişehir Fabrikamız da yoğun çalışmalar neticesinde “Altın” seviyesindeki sertifikayı almaya hak kazandı. Her 2 fabrikamızın da bu prestijli sertifikayı almaya hak kazanması, çimento ve beton endüstrisindeki liderliğimizi ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığımızı gösteriyor. Bu başarı, Çimsa ailesinin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda attığı önemli adımlardan sadece biri. Gelecekte de sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızı ve çevresel etkimizi azaltmaya yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz."

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) Hakkında 

Beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar, sorumlu kaynak kullanımı belgelendirme sisteminin geliştirilmesi için 2013 yılında bir araya geldi. Bunun sonucunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) kuruldu. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2017’de Konseyin üyesi ve “Bölgesel Sistem Operatörü” olmayı başardı. Beraberinde betonun kalite denetiminde en etkin kurum olan Kalite Güvence Sistemi (KGS) de “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı.

CSC, beton sektörü, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün “Belgelendirme Sistemi” getiriyor. Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunuyor. CSC Belgelendirme Sistemi, üreticileri Yönetim, Çevre, Ekonomi, Sosyal ana başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden inceliyor. Böylece üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanıyor. Bu belgeyi almaya hak kazanan üreticiler, özellikle son yıllarda sürekli artarak önem kazanan Yeşil Bina Derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlıyor.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024