Aselsan’dan yenilenebilir enerji hamlesi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Aselsan’dan yenilenebilir enerji hamlesi

Aselsan’dan yenilenebilir enerji hamlesi
Yayınlama: 13 Mayıs 2023 Cumartesi - 2.158
A+
A-

Savunma sanayiinin lider kuruluşu ASELSAN, sivil alanlarda da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sivil sektörde Ulaşım, Güvenlik ve Sağlık alanlarının yanında Yenilenebilir Enerji alanında kritik teknolojinin yerlileştirilmesi çalışmaları devam ediyor.

Gelecek nesiller için sürdürülebilir enerji politikası kapsamında belirlemiş olduğu "2050 net sıfır emisyon" hedefine büyük katkı sağlayacak ASELSAN Öz Tüketim Güneş Enerjisi Santrali için çalışmalar başlatılırken santralin 2024 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Yerli Solar Evirici Geliştiriyor: ASELSAN PULSAR

Dünyada son dönemde yaşanan tedarik krizi kaynaklı artan enerji maliyetleri ve iklim değişikliği endişeleri nedeniyle yenilenebilir enerji yatırımları artmaktadır. Artan enerji yatırımları beraberinde kritik bileşenlere erişmeyi zorlaştırmaktadır.

Güneş Enerji Santrallerinde kullanılan en kritik bileşenlerden birisi solar eviricidir. Solar eviriciler güneş panellerinin ürettiği enerjiyi şebekeye uygun hale dönüştürüp şebekeyi beslemekte kullanılırlar.

ASELSAN, yerli imkanlarla 250 kVA gücünde dizi tip solar eviriciyi geliştirilmiş ve ticarileştirme aşamasındadır. 2023 yılı içerisinde üretimini gerçekleştireceği bu ürünle, pazardaki mevcut evirici arzındaki sıkıntılar nedeni ile gecikmeler yaşanan güneş enerji santral yatırımlarının hızlandırılmasına büyük katkı sağlayacaktır. ASELSAN PULSAR, sağladığı haberleşme altyapıları sayesinde uzaktan izlenebilecek ve yönetilebilecektir.

PULSAR, Öztüketim Güneş Enerji Santralinde de Kullanılacak

ASELSAN yerleşkelerinin elektrik tüketiminin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması ve ASELSAN 2050 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda Öztüketim Güneş Enerji Santrali kurulması planlanmaktadır. 75 MW gücünde olması planlanan santral, ASELSAN’ın tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak olup, ihtiyaç fazlası üretimin şebekeye satışı da mümkün olacaktır. Kurulacak santralde, ASELSAN PULSAR solar eviriciler kullanılacak olup, ASELSAN SCADA çözümleri de santralde uygulanacaktır. Böylece donanım ve yazılım çözümlerinin yerli olmasıyla birlikte Türkiye’de en yüksek yerliliğe sahip güneş santrallerinden birinin kurulması planlanmaktadır.

Yurt Dışı Pazarlarda Satış Hedefleniyor

ASELSAN PULSAR, hem yerli yatırımcıların ihtiyacına cevap verecek olması, hem de yabancı yatırımcılara çözüm ortağı olması hedefiyle, yurtiçi ve yurtdışı pazarda yerini alacaktır. 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024