TUSAŞ’a Bir Ödül Daha - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

TUSAŞ’a Bir Ödül Daha

TUSAŞ’a Bir Ödül Daha
Yayınlama: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 2.069
A+
A-

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ DÜNYA’NIN EN PRESTİJLİ ÇEVRE ÖDÜL PROGRAMLARINDAN GLOBAL GREEN WORD AWARD 2023’TE SU YÖNETİMİ KATEGORİSİNDE ALTIN ÖDÜL ÜNVANINI ALMAYA HAK KAZANDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, “Sıfır Atık” projesine katkı sağlayacak yeni bir sürdürülebilir teknoloji tesisi yatırımına daha imza attı.  Sıfır Sıvı Deşarjı-SSD (Zero Liquid Discharge-ZLD) tesisi kuran şirket, hava taşıtı parçalarının işlenmekte olduğu kimyasal yüzey işlemleri tesisinde birçok ileri arıtma teknolojisini entegre ederek oluşan endüstriyel nitelikli atık suların %85 üzeri yüksek bir oranda geri kazanımını ve üretim hatlarında yeniden kullanılmasını sağlayacak. Böylece tesis ile birlikte su kullanım verimliliği en üst düzeye çıkacak, şirketin uyguladığı sürdürülebilir çevre yönetimi ve döngüsel ekonomi politikalarına büyük katkı sağlanacak.

Çevre dostu yatırımları ve uygulamaları ile birçok ödüle layık görülen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, atık yönetimine yönelik yeni nesil bir tesisi daha şirkete kazandırdı. Atık sulardaki çözünmüş katı maddeleri gidermek ve arıtılmış suyu tekrar prosese aktarmak üzere kullanılacak tesis, bu teknolojileri bir arada ve yüksek kapasitede bulunduran ilk tesis olma özelliğini de taşıyor. Suyun etkin yönetimi, karbon ayak izi azaltılması gibi birçok alanda sürdürülebilirlik politikalarına da katkı sağlayacak tesiste kullanılacak yeni nesil teknolojiler ile enerji tüketimi de minimize edilecek.

Kazandırılan tesise ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada “Şirketimizin sürdürülebilirlik ve çevre politikalarına doğrudan katkı sağlayacak önemli bir tesisi daha işletmeye alıyoruz. Tesis sayesinde su kaynaklarının verimli kullanılması, atık suyun büyük oranda geliştirilmesi ve karbon ayak izimizin daha da azaltılmasına katkı sağlayacağımız için mutluyuz. Devletimizin Su ve Sıfır Atık politikalarına daima destek vermek için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Çevre dostu uygulamaları ile sanayii şirketleri arasında ilk Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 2020 yılında uluslararası Green World Awards’ta Atık Yönetimi kategorisinde atık yönetimi projesi ile Altın Ödül, 2022 yılında Green Apple Awards’ta Su Verimliliği kategorisinde su yönetimi uygulamaları ile Yeşil Şampiyon Ödülü ve 2023 yılında Green World Awards Su Yönetimi kategorisinde havacılık sanayisinde sıfır sıvı deşarjı projesi ile Global Altın Ödül kazandı.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024